Інформаційне агентство : Статистика ілюструє значне представлення засуджених за наркозлочини в кримінально-виконавчій системі України

Інформаційне агентство : Статистика ілюструє значне представлення засуджених за наркозлочини в кримінально-виконавчій системі України
412453 ПЕРЕГЛЯДІВ
За експертними підрахунками в Україні щорічно за усі злочини, пов’язані з наркотиками, на лаві підсудних опиняється більш як 10 тисяч наркоспоживачів, які отримують реальний термін ув’язнення.
І більшість з них - не фігуранти справ, які займалися розповсюдженням наркотиків, а хворі люди.
 
Статистика ілюструє значне представлення засуджених за наркозлочини в кримінально-виконавчій системі України. Так, у місцях позбавлення волі відбуває покарання понад 12% засуджених за наркозлочини. Подібна ситуація спостерігається і в системі пробаціі: частка засуджених за наркозлочини складає понад 11% від загальної кількості підоблікових осіб.
 
Не останню роль в цьому зіграла каральна наркополітика, яка спрямована в першу чергу проти тих, хто споживає наркотики, а не проти тих, хто їх продає та розповсюджує.
 
Запровадивши сенситивний підхід, ми зможемо зберегти людину для суспільства, надати їй більше можливостей для ресоціалізації та адаптації.
 
Чутливе ставлення до наркоспоживачів та турбота про їх лікування, допомога у нормалізації стосунків із сім’єю, друзями, оточуючим світом зможуть знизити відсоток хворих наркозалежних людей, які знаходяться на різних стадіях залежності.
 
Головним завданням держави у напрямі подолання наркоманії має бути не покарання, а безпека і лікування наркозалежних людей.
Теги: борьба с наркотиками, наркозависимый, наркозалежні, наркоманія, наркополітика, наркотичні речовини
Мої відео