На Сумщині затримано прикордонника після продажу бойових припасів

На Сумщині затримано прикордонника після продажу бойових припасів
286598 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва Сумської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону задокументовано факт незаконного зберігання та збуту бойових припасів інспектором прикордонної служби прикордонної комендатури швидкого реагування одного з прикордонних загонів, дислокованого у Сумській області.

   Установлено, що 10 лютого 2022 року старший сержант ДПСУ реалізував бойові припаси, але одразу після одержання коштів за «смертельний товар» прикордонника затримано слідчими відділу розслідування особливо тяжких злочинів слідчого у правління ГУНП в Сумській області спільно з оперативними співробітниками відділу внутрішньої та власної безпеки по Сумському прикордонному загону  Головного відділу внутрішньої та власної безпеки «Схід» ДПСУ за процесуального керівництва Сумської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону.

   Грошові кошти в затриманого вилучено.

  На даний час тривають невідкладні слідчі (розшукові) дії. Затриманому військовослужбовцю готується повідомлення про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 263 КК Кримінального кодексу України та обрання запобіжного заходу.

   Санкція ч. 1 ст. 263 КК України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прес-служба Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону

Теги: Сумська спеціалізована прокуратура у військовій та оборонній сфері Центрального регіону,затримано,ДПСУ,прикордонник ,боєприпаси,незаконний збут,реалізація,бойові припаси
Мої відео