Поставив замовнику зношене обладнання за ціною нового - повідомлено про підозру директору товариства

Поставив замовнику зношене обладнання за ціною нового - повідомлено про підозру директору товариства
378762 ПЕРЕГЛЯДІВ
За процесуального керівництва Спеціалізованої екологічної прокуратури Донецької обласної прокуратури викрито та повідомлено про підозру посадовій особі у шахрайстві, вчиненому в особливо великих розмірах, та внесенні до офіційного документу завідомо неправдивих відомостей (ч. 4 ст. 190, ч. 1 ст. 366 КК України).
Досудовим розслідуванням встановлено, що у липні 2017 року між комунальним підприємством та приватним товариством укладено договір про закупівлю нової мобільної установки з переробки люмінесцентних та енергозберігаючих ламп загальною вартістю 31,8 млн грн.
Проте директор товариства склав та підписав завідомо неправдивий документ, а саме акт прийому-передачі зазначеного обладнання, достовірно знаючи, що воно не нове, а використовувалось попереднім власником з 2013 року.
Неправомірні дії підозрюваного призвели до безпідставного перерахування з обласного бюджету на його рахунок 16,5 млн грн.
Наразі вирішуються питання про обрання посадовцю запобіжного заходу та накладення арешту на належне йому майно.
Досудове розслідування здійснюється Територіальним управлінням Державного бюро розслідувань, розташованим у м. Краматорську.
Мої відео