Відправляли ворогу дані про місцезнаходження українських військових – підозрюються троє краматорчан

Відправляли ворогу дані про місцезнаходження українських військових – підозрюються троє краматорчан
355781 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури трьом громадянам України повідомлено про підозру у несанкціонованому поширенні інформації про переміщення та розташування Збройних Сил України, за можливості їх ідентифікації на місцевості, вчиненому в умовах воєнного стану (ч. 2, ч. 3 ст. 114-2 КК України).

За даними слідства, у серпні 2022 року мешканець м. Краматорська з власного мобільного телефону через месенджер відправляв колишньому члену розвідувального підрозділу так званої «днр» голосові повідомлення з інформацією про місця розташування особового складу, військової техніки Збройних Сил України та будівництва фортифікаційних споруд на території міста.

Другий зловмисник у вересні, використовуючи акаунт в месенджері, надсилав дані про місця дислокації українських військових та підрозділів ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Третя підозрювана – також краматорчанка у вересні поточного року надсилала через месенджер текстові повідомлення з даними про місця дислокації українських захисників.

Наразі одному з чоловіків обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави.

Досудові розслідування здійснюються СВ 2 управління (з дислокацією у м. Маріуполь) ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Підозрюваним загрожує позбавлення волі на строк від 5 до 12 років.

 

 

Мої відео