Господарює при окупантах - судитимуть псевдодиректора «Маріупольського району теплових мереж»

Господарює при окупантах - судитимуть псевдодиректора «Маріупольського району теплових мереж»
331665 ПЕРЕГЛЯДІВ
За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно мешканця м. Маріуполя за фактом провадження господарської діяльності у взаємодії з державою-агресором, незаконними органами влади, створеними на тимчасово окупованій території, у тому числі окупаційною адміністрацією держави-агресора, тобто колабораційної діяльності (ч. 4 ст. 111-1 КК України).
Спеціальним досудовим розслідуванням встановлено, що навесні 2022 року співробітник комунального комерційного підприємства «Маріупольтепломережа» погодився працювати на окупаційну адміністрацію рф, яка захопила вщент зруйноване місто. Зловмисник добровільно обійняв псевдопосаду директора «Маріупольського району теплових мереж» державного унітарного підприємства квазіреспубліки «днр» «Донбастеплоенерго».
Вдаючи видимість роботи, правопорушник координує господарську діяльність, керує підлеглими та забезпечує додержання так званої законності відповідно до фейкового законодавства «республіки».
Оскільки обвинувачений перебуває на тимчасово окупованій російськими загарбниками території, його судитимуть заочно.
Досудове розслідування здійснювалось слідчим відділом 2 управління (з дислокацією у м. Маріуполь) ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу до десяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавлення волі на строк від 3 до 5 років, з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з конфіскацією майна.
Мої відео