Позначав на мапах місця дислокації ЗСУ та пересилав скріншоти окупантам - судитимуть колаборанта

Позначав на мапах місця дислокації ЗСУ та пересилав скріншоти окупантам - судитимуть колаборанта
331369 ПЕРЕГЛЯДІВ
За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно мешканця м. Покровська за фактом колабораційної діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України).
Досудовим розслідуванням встановлено, що у червні-липні 2022 року чоловік з власного телефону через месенджер неодноразово передавав представнику НЗФ так званої «ДНР» скріншоти Google-Maps одного з районів Донецької області. На вказаних мапах обвинувачений власноруч робив позначки щодо місць дислокації та переміщення особового складу і військової техніки ЗСУ.
Досудове розслідування здійснювалось ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
Обвинувальний акт спрямовано на розгляд до Красногвардійського районного суду м. Дніпропетровська.
Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 12 до 15 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без такої.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Мої відео