Заробляв на сертифікатах – підозрюється колишній співробітник державного підприємства

Заробляв на сертифікатах  – підозрюється колишній співробітник державного підприємства
381111 ПЕРЕГЛЯДІВ
За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури повідомлено про підозру колишньому начальнику одного з відділів ДП «Донецькстандартметрологія» у зловживанні владою та внесенні в офіційні документи недостовірних відомостей (ч. 2 ст. 364, ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 358 КК України).
За даними слідства, упродовж червня 2019 – січня 2020 років начальник відділу організував злочинну схему з одержання грошових коштів. Підозрюваний пропонував посадовим особам, які звертались до нього із запитами на перевірку засобів вимірювальної техніки, укласти договір із підконтрольним приватним підприємством. Своїх клієнтів він запевняв у тому, що вони зможуть отримати сертифікати державного зразка швидше та дешевше.
У подальшому службовець розпоряджався отриманими на свій рахунок коштами на власний розсуд.
Таким чином він наніс державному підприємству збитків на суму понад 400 тис. грн.
Досудове розслідування здійснюється СУ ГУНП в Донецькій області, оперативний супровід - ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
Максимальне покарання за вказаними статтями – до 6 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Мої відео