Чоловіка, який підозрюється в шахрайстві з оформлення кредитів на військовослужбовців ЗСУ, взято під варту

Чоловіка, який підозрюється в шахрайстві з оформлення кредитів на військовослужбовців ЗСУ, взято під варту
392113 ПЕРЕГЛЯДІВ

За клопотанням прокурорів  Київської обласної прокуратури мешканцю міста Кривий Ріг,  підозрюваному у шахрайстві та незаконному поводженню з боєприпасами, обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення 1 млн 467 тис. грн застави.

Нагадаємо, за даними слідства, вказана особа здобула особисті дані військовослужбовця ЗСУ, який зник безвісти під час виконання бойового завдання на лінії зіткнення. Використовуючи електронно–обчислювальну техніку та дублікат сім-картки підозрюваний оформив на ім’я військовослужбовця кредит. Надалі він здійснив переказ грошових коштів на підконтрольні собі банківські рахунки та вчинив декілька розрахунків в терміналах. Знятими коштами він розпорядився на особисті потреби.

За попередніми даними, аналогічним способом він оформив грошові позики, використовуючи дані близько 20  військовослужбовців. Загальна сума кредитів становить понад 2 млн грн.

Досудове розслідування триває. Чоловікові інкримінується ч. 3 ст. 190, ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України.

Встановлюється повне коло осіб, причетних до злочинної діяльності.

Довідково: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Мої відео