Репостили у соцмережі неправдиві дані про ЗСУ та раділи окупації міст - двох мешканців Донеччини підозрюють у виправдовуванні злочинів РФ

 Репостили у соцмережі неправдиві дані про ЗСУ та раділи окупації міст - двох мешканців Донеччини підозрюють у виправдовуванні злочинів РФ
299133 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури двом громадянам України повідомлено про підозру у виправдовуванні, визнанні правомірною, запереченні збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікації її учасників (ч. ч. 2, 3 ст. 436-2 КК України).

За даними слідства, у березні 2022 року мешканець м. Мирнограду поширив на власній сторінці у забороненій в Україні соціальній мережі текстові публікації та відеозаписи про так зване звільнення армією РФ одного з міст Донеччини. Також він репостив розповсюджену у проросійських групах неправдиву інформацію щодо «прощання» захопленого окупантами міста з українською спадщиною.

Аналогічний контент з виправдовуванням військових злочинів країни-агресора опублікував у своєму акаунті тієї ж соцмережі мешканець м. Костянтинівки. Зокрема, у червні та серпні 2022 року він розміщував «скорботні» матеріали про загибель на Донеччині генерала РФ та обстріл об’єкту енергетичної інфраструктури, вчинений нібито Збройними Силами України. Крім того, поширював висловлювання інших прихильників «руського миру», у яких містилась зневага до українського народу.

Досудові розслідування здійснюються ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Максимальне покарання за санкцією статті – 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Мої відео