Польські фермери продовжують блокувати пункти пропуску на кордоні

Польські фермери продовжують блокувати пункти пропуску на кордоні
333714 ПЕРЕГЛЯДІВ

Польські фермери продовжують утримувати вантажівки, пропускаючи лише кілька транспортних засобів на годину в обох напрямках на всіх пунктах пропуску. Зараз на території Польщі у чергах стоїть 2250 вантажівок. Про це заявив у коментарі для Укрінформу речник Держприкордонслужби Андрій Демченко.

"Блокуються 6 напрямків, і польські протестувальники залишають вантажівки, що рухаються з України, за межами пункту пропуску "Ягодин". Протягом останніх днів у цьому напрямку майже не було виїздів з України. За минулу добу через цей пункт пропуску до України увійшло лише 65 вантажівок, що є дуже низьким показником, враховуючи, що пропускна здатність цього пункту становить 1200-1400 вантажівок на добу в обох напрямках", - пояснив речник.

Він також зазначив, що високий рівень затримок при перетині кордону через дії польських фермерів спостерігається у напрямку пункту пропуску "Шегині", де за минулу добу кордон перетнуло лише 45 вантажівок в обох напрямках.

На ранок 28 льтого кількість вантажівок у чергах на території Польщі складає 2250 одиниць, найбільше з них знаходиться біля пунктів пропуску "Краківець", "Ягодин" та "Рава-Руська". Легкові автомобілі та автобуси можуть перетинати кордон без затримок, рух цього виду транспорту не обмежений, - зазначив він.

Як повідомлялося, з 9 лютого 2024 року на території Польщі тривають акції протесту фермерів на дорогах, що ведуть до пунктів пропуску з Україною. Протестувальники вимагають заборонити імпорт української агропродукції та відмовитися від європейського зеленого курсу.

За цей час сталося п'ять випадків висипання українських агрокультур з вантажівок на дорогах. Поліція розслідує ці випадки, а матеріали передаються до прокуратури. Глава МВС Польщі Марцін Кєрвінський наголосив, що такі вчинки є неприпустимими, і винуватці будуть притягнуті до відповідальності.

 

Мої відео