Російське вторгнення в Україну : Яким має бути посилення санкційного тиску на росію?

Російське вторгнення в Україну : Яким має бути посилення санкційного тиску на росію?
370169 ПЕРЕГЛЯДІВ

? Яким має бути посилення санкційного тиску на росію?

Міжнародна експертна група Єрмака-Макфола презентувала документ, що стане основою для подальшої роботи українського уряду щодо посилення тиску на рф.

Головні кроки Плану дій:

? Розширити нафтогазові санкції. Зокрема, ввести повну заборону та ембарго на російські сиру нафту, нафтопродукти, газ та вугілля.

? Розширити транспортні та страхові санкції. Заборонити перевезення морським, наземним та залізничним транспортом з росії до демократичного світу.

? Запровадити нові фінансові санкції. Поглибити заходи щодо відключення всіх російських фінустанов від світової фінансової системи та забезпечити несприятливі умови для продовження діяльності в рф європейських банків.

? Визначити російську федерацію державою-спонсором тероризму, а збройні сили рф – іноземною терористичною організацією.

? Посилити індивідуальні санкції проти певних категорій осіб. Зокрема, запровадити санкції проти всіх росіян, які займають вищі державні посади. 

? Посилити санкції щодо державних підприємств. Поступово ввести повні санкції щодо всіх російських та білоруських державних підприємств, а також зменшити вплив росії на цивільні ядерні енергетичні програми інших країн.

? Розширити заходи із контролю за експортом та заборонити імпорт. Зокрема, ввести заборону на експорт до росії всієї стратегічно важливої високотехнологічної продукції, включно із тією, що має стосунок до видобутку, обробки та переробки нафти, скрапленого природного газу.

? Запровадити вторинні санкції. Слід бути готовими до накладення вторинних санкцій на будь-яку фінансову установу чи компанію, яка заповнює втрачений попит на повязаний з росією бізнес.

? Підвищити прозорість, щоб перешкодити торгівлі та інвестиціям в росію. Створити та опублікувати реєстр усіх міжнародних компаній, які все ще діють в росії та білорусі, а також прискорити створення всесвітнього публічного реєстру бенефіціарів.

? Поглибити координацію санкцій та пов'язати зняття санкцій з досягнення миру і подальшою відбудовою. Після закінчення війни тісно координувати будь-яке зняття санкцій з українським урядом та його оцінкою прогресу в мирних перемовинах та переговорах.

Теги: Російське вторгнення в Україну, stoprussia, closethesky
Мої відео