Уряд Німеччини відмовляється від ідеї замороження конфлікту в Україні

Уряд Німеччини відмовляється від ідеї замороження конфлікту в Україні
216397 ПЕРЕГЛЯДІВ

Уряд Німеччини відмовляється від ідеї замороження конфлікту в Україні та утримується від коментарів щодо заяви глави фракції соціал-демократів у Бундестазі, який висловив такий сценарій. Про це повідомив речник федерального уряду Штеффен Гебештрайт на брифінгу в п’ятницю, інформує Укрінформ.

"Ми не робимо оцінку заяв парламентаріїв, але позиція канцлера стосовно українського конфлікту залишається і залишатиметься незмінною: ми підтримуємо Україну у захисті від російського агресора стільки, скільки потрібно, та у всьому, що можемо передати", - заявив Гебештрайт.

Він не згодився з ідеєю, що слова глави парламентської фракції СДПН Ральфа Мютценіха можна розуміти як вимогу. Депутат висловив думку, що поруч з постачанням зброї необхідно розглядати можливості діалогу щодо майбутнього.

"Це не офіційна позиція уряду... Уряд підтримує 10 пунктів мирного плану Президента Володимира Зеленського", - зауважив Гебештрайт.

Речник МЗС Себастьян Фішер нагадав про слова міністерки Анналени Бербок щодо "замороження". У грудні вона заявила, що заморожений конфлікт "зацементує" насильницьку владу Путіна в Україні; люди на окупованих територіях продовжуватимуть страждати від переслідувань, тиску, катувань, ґвалтувань і викрадень.

"Не слід забувати, що Росія розпочала війну на сході України ще у 2014 році. Завдяки значним дипломатичним зусиллям, зокрема Німеччини, конфлікт був тимчасово заморожений у межах Мінського процесу. Проте всі ці дипломатичні ініціативи були порушені росією, і конфлікт знову перетворився на гарячу війну, агресивну інтервенцію, яка порушує міжнародне право. Для Путіна тоді не мир був головною метою, а підготовка до війни", - додав дипломат.

Мої відео