Марокко - Іспанія 0:0, пен. 3:0. Марокко знищило Іспанію у серії пенальті та пробилось у чвертьфінал ЧС-2022 – рекорд СаШо офіційно повторили

Марокко - Іспанія 0:0, пен. 3:0. Марокко знищило Іспанію у серії пенальті та пробилось у чвертьфінал ЧС-2022 – рекорд СаШо офіційно повторили
169520 ПЕРЕГЛЯДІВ

Матч, який захочеться забути відразу після перегляду, якщо ви не марокканець або принаймні не араб.

Команди самі постаралися, щоби він був таким. Іспанія вийшла на матч із 9 номінальними хавами, щоб добре для пасів упоперек-назад, але погано для забивання голів. Володіння "Червоної фурії" вийшло карикатурним. Марокко ж розташувався надто глибоко для регулярних вилазок до воріт Сімона і лише за тайм начисто видихався.

До перерви в африканців можна згадати фінти Буфаля та момент Агера, коли захисник "Вест Хема" просто не влучив у ворота з пари метрів. В Іспанії на цьому ж відрізку - мільйон передач ближньому, десяток програних єдиноборств і єдиний шанс, коли Асенсіо увірвався з глибини, але пробив повз ближню штангу.

Мало, вам не здається? Але після перерви, коли у Марокко втомився Буфаль, стало ще гірше. Андердог навіть не пробував атакувати; Іспанії ж забракло азарту, ризику, щоб пробити "автобус". Тільки Ольмо один раз потужно пробив і ще раз небезпечно подав - всі інші грали, наче ворота їм не потрібні.

Таким чином гра перейшла у додатковий час, де продовжилося все те саме з поправкою на втому. Глобально в цих 30 хвилинах не було сенсу. Шеддіра гостро пробив у Марокко, але відбив Сімон; Сарабія відповів за Іспанію, влучивши у штангу - знову жодна з команд не взяла гору.

Так Марокко дочекався серії пенальті, про яку мріяв. Іспанія ж дотягнула до неї, бо надто безпорадна проти глибоких оборон. Відчуваєте різницю? Ось і на результаті вона відбилася. Тільки Банун підвів "Атлаських левів", але це дрібниця порівняно з тим, як били іспанці.

Ні Сарабія, ні Солер, ні Бускетс не реалізували свої удари! Ясін героїчно парирував 2 постріли Солера та Бускетса, Сарабія схибив у стійку. Таким чином він повторив рекорд легенди збірної України Олександра Шовковського, яке кіпер "синьо-жовтих" встановив на ЧС-2006, і ось знову. Тоді СаШо також відбив два післяматчеві 11-метрові, ще один постріл суперника пролетів повз ворота. І ще знаєте, що вразило? Пенальтистів вибирав Бускетс, тоді як Енріке ніби відсторонився і самотньо сидів на лавці.

Ні, така Іспанія точно не заслуговувала на місце 1/4 ЧС. А ось Марокко вітаємо - вистраждали, вистояли і з нервами теж впоралися. Молодці.

1/8 фіналу ЧС. Ель-Раян. "Едьюкейшн Сіті Стедіум"

Марокко - Іспанія - 0:0 (по пенальті 3:0)

Серія пенальті: Сабірі 1:0, Сарабія 1:0 (штанга), Зієш 2:0, Солер 2:0 (воротар), Банун 2:0 (воротар), Бускетс 2:0 (воротар), Хакімі 3:0

Марокко: Буну – Хакімі, Агер (Ель-Ямік, 84), Саїсс, Мазрауї (Шеддіра, 82) – Унахі (Банун, 120), Амрабат, Амаллах (Сабірі, 82) – Зійєх, Ен-Несірі (Атьят-Алла, 82), Буфаль (Абде, 66)

Іспанія: Сімон – Льоренте, Родрі, Лапорт, Альба (Бальде, 98) – Гаві (Солер, 63), Бускетс, Педрі – Ферран Торрес (Ніко Вільямс, 76, Сарабія, 118), Асенсіо (Мората, 63), Ольмо (Фаті, 98)

Попередження: Саїсс, 90 - Лапорт, 76

Теги: Марокко - Іспанія 0:0,Марокко - Іспанія ,Марокко ,Іспанія ,футбол,Новости футбола,новости,новини, новини футболу, Спорт,Новости спорта,Новини спорту,Спортивные новости,Спортивні новини,Червона фурія,Асенсіо ,Агера,Буфаль, Андердог,Ольмо ,Сімон,Сарабія ,Атлаські леви,Банун ,Чемпіонат,Чемпіонат Світу,Чемпіонат Світу 2022, ЧС 2022, ЧС-2022,Солер,Бускетс,Пенальті,Вест Хем, Буфаль,СаШо ,Олександр Шовковський,Олександр Шовковський Вікіпедія,Шовковський Вікіпедія,Шовковський
Автор: admin.sportcomua
Мої відео