Єврофутбол: одноосібне лідерство "Баварії" та повернення "Наполі"

Єврофутбол: одноосібне лідерство "Баварії" та повернення "Наполі"
306696 ПЕРЕГЛЯДІВ

У вихідні в Європі відбулися чергові матчі національних футбольних чемпіонатів, де "Баварія" стала одноосібним лідером "Бундесліги", а "Арсенал", "Барселона" та "Наполі" здобули чергові перемоги, зберігаючи свій відрив від конкурентів.

Зокрема, в Англії "Арсенал" та "Манчестер Сіті" скористалися осічкою "Манчестер Юнайтед" (нічия), щоб ще більше відірватися від найближчих переслідувачів, а "Наполі" після поразки "Інтера" вже має перевагу над 2-м місцем у 18 очок. І лише "Барселона" та "Реал" зберігають статус-кво – "+9" на користь каталонського клубу після чергового туру.

Розгром від "Арсеналу" та важка перемога "МанСіті"

Субота та неділя у чемпіонаті Англії подарували чимало несподіваних результатів. І насамперед на себе звертає увагу самовідданість аутсайдерів та їхня боротьба за збереження місця у прем'єр-лізі на майбутній сезон. П'ять команд, які йшли одна за одною з кінця турнірної таблиці, не зазнали жодної поразки. "Евертон" перервав тривалу безпрограшну серію "Брентфорда" завдяки голу на першій хвилині, "Борнмут" вдруге у своїй історії здобув перемогу над "Ліверпулем", а "Манчестер Юнайтед" більше тайму був змушений грати у меншості проти "Саутгемптона", який був близьким до трьох очок, але в результаті команди найсильнішого не виявили. Нарешті, "Лідс" пригальмував "Брайтон", а "Вест Хем" зіграв унічию з "Астон Вілла".

Своєю чергою дует лідерів відзначився різними, але перемогами. Зокрема, "Арсенал" розгромив "Фулхем" з трьома гольовими передачами Троссара, Мікель Артета здобув соту перемогу як головний тренер "пушкарів". А "Манчестер Сіті" вимучив вікторію в протистоянні з "Крістал Пелас".

Жодних проблем не зазнав "Арсенал" у гостьовому поєдинку з "Фулхемом". "Каноніри" відразу ж забрали м'яч під свій контроль, і перший м'яч вони забили вже на 16-й хвилині – Робінсон зрізав м'яч у свої ворота після сейву Лено, але після втручання VAR взяття воріт було скасовано з офсайда у Мартінеллі, який бив у тому епізоді по воротах. Втім, Арсенал незабаром забив знову, і тепер уже за правилами. Габріел відзначився ударом головою, відгукнувшись на подачу з кутового від Троссара. А через п'ять хвилин "Арсенал" забив і другий гол – Троссар із лівого краю штрафного майданчика навісив у воротарську на Мартінеллі, який кивком голови відправив снаряд повз Лено. Потім свої моменти мали Джака, який розіграв гарну комбінацію з Тросаром, але забув пробити, і сам Троссар, який направив м'яч із центру штрафного майданчика праворуч від створу. "Арсенал" грав просто шикарно, розриваючи оборону "дачників", і під завісу основного тайму шанс відзначитися мав Мартінеллі, але з його ударом з лівого краю штрафного впорався Лено, якого звинувачувати у пропущених м'ячах було складно. Але навіть він не впорався у компенсований час з ударом Едегора, якому асистував той самий Троссар – 3:0. Другий тайм, звісно, активніше розпочав "Фулхем", але гол жодної з команд забити так і не вдалося.

Українець Олександр Зінченко провів на полі 72 хвилини, після чого його замінили. Результативними діями на полі наш футболіст не відзначився.

Своєю чергою, "МанСіті", напередодні матчу-відповіді з "Лейпцигом" у Лізі чемпіонів, провів бляклу гру в АПЛ. У гостьовому поєдинку з "Крістал Пелас" команда Хосепа Гвардіоли, м'яко кажучи, не вразила і з гри забити так і не змогла. Найцікавіше "міщани" виглядали у самому дебюті зустрічі, коли помітно підтиснули та завдали чотири удари по воротах за чотири хвилини. А потім гра заспокоїлася і вже майже не спалахувала. "Крістал Пелас" ж прогнозовано зосередився головним чином на руйнуванні, хоча періодично "орли" все ж таки відлітали вперед малими силами. Здавалося, що зустріч котиться до нульової нічиєї, проте Ілкай Гюндоган на 77-й хвилині заробив пенальті, який впевнено реалізував Холанн, який забив свій 28-й гол у поточному чемпіонаті.

Одного забитого м'яча "Сіті" вистачило для перемоги – 1:0, "містяни" здобули четверту вікторію поспіль у всіх турнірах і на цей момент зберегли відставання від "Арсеналу" в п'ять очок. А "МанЮнайтед", що йде третім у турнірній таблиці, вони випереджають, відповідно, на 16 і 11 очок.

27-й тур.

"Борнмут" – "Ліверпуль" – 1:0 (1:0)

"Тоттенхем" – "Ноттінгем Форест" – 3:1 (2:0)

"Лестер" – "Челсі" – 1:3 (1:2)

"Лідс" – "Брайтон" - 2:2 (1:1)

"Евертон" - "Брентфорд" – 1:0 (1:0)

"Крістал Пелас" – "Манчестер Сіті" - 0:1 (0:0)

"Вест Хем" - "Астон Вілла" – 1:1 (1:1)

"Манчестер Юнайтед" – "Саутгемптон" – 0:0 (0:0)

"Фулхем" – "Арсенал" – 0:3 (0:3)

"Ньюкасл" – "Вулверхемптон" – 2:1 (1:0)

"Баварія" повертає одноосібне лідерство

24-й тур Бундесліги подарував уболівальникам одноосібного лідера турнірної таблиці. "Боруссія" з Дортмунда не змогла впоратися з психологічним навантаженням команди-переслідувача "Баварії" і "спіткнулася" у найнесподіванішому місці, граючи проти одного з аутсайдерів, що посідає передостаннє місце у таблиці "Шальке". Нехай команди грали і в Гельзенкірхені, на полі аутсайдера, це мало як виправдовує джмелів, для яких минулий тиждень став взагалі невдалим. Після програшу англійського "Челсі" (Лондон) і вильоту з Ліги чемпіонів, команда втратила і статус одного з лідерів Бундесліги – нарівні з "Баварією".

Перемога над аутсайдером лише з боку здавалася легким завданням, на практиці ж "гірники" стали виглядати дуже солідно. Шість дуелей до цього не програвали, і легкої прогулянки для приїжджих не передбачалося. Підопічні Терзича розпочали матч неспішно, видно було, що впевнені у собі. Забили першими гол, та ще й під кінець тайму, "в роздягальню", що мало додатково сказати на психологічному стані господарів поля – Шлоттербек з-за меж чужого штрафного пробив, а автором гольової передачі став Геррейру. Втім, після перерви господарі поля досить швидко відігралися, показавши, що пропущений гол їх лише розлютив. Фрай чудово зіграв на Бюлтера, який і зрівняв рахунок. Рафаел знову вивів "чорно-жовтих" уперед, проте і цього разу "гірники" забили у відповідь. Караман відправив головою м'яч під стійку після подачі Бюлтера.

Отож, Шальке вперше з жовтня 2019-го не програв дортмундцям у дербі, при цьому команда Райса продовжила свою безпрограшну серію до семи протистоянь.

Водночас в одній із центральних ігор туру "Баварія" та "Аугсбург" влаштували перестрілку у баварському дербі із вісьмома голами – 5:3. Сценарій зустрічі на "Альянц Арені" був схожий на жовтневий кубковий матч "червоних" та "фугерів". Тоді команда Маасена теж рано вийшла вперед, після чого на полі панував "ФК Голлівуд". Тут же Мергім Бериша, який швидко повернувся у стрій, вже на другій хвилині змусив капітулювати Зоммера. У цьому епізоді помилився португальський захисник "Баварії" Канселу. Втім, португалець досить швидко реабілітувався, зрівнявши рахунок. А ще за кілька хвилин Павар вивів господарів уперед після розіграшу штрафного, а кутовий, який подав Кімміх, привів до дубля Павара – 3:1. Деморалізовані "фугери" пропустили ще й гол у роздягальню, не втримавши Сані, який зіграв на добиванні (4:1). Після радикальної перебудови в перерві "Аугсбургу" вдалося виграти другий тайм у "Баварії", яка дещо зменшила оберти. Бериша оформив дубль, реалізувавши пенальті, призначений за знесення Маєра. Далі Девіс відновив відрив у три голи, замкнувши подачу Канселу, а останнє слово залишилося за Кардоною.

Отож у "Баварії" 52 очки та одноосібне лідерство, а у "Борусії" – 50. Далі, на 3-5 місцях, розташувалися "Лейпциг", "Уніон" та "Фрайбург" – по 45 очок.

24-й тур.

"Кельн" – "Бохум" – 0:2 (0:1)

"Лейпциг" – "Борусія" М – 3:0 (0:0)

"Герта" – "Майнц" – 1:1 (1:0)

"Айнтрахт" – "Штутгарт" – 1:1 (0:0)

"Баварія" – "Аугсбург" – 5:3 (4:1)

"Шальке" – "Борусія" Д – 2:2 (0:1)

"Фрайбург" – "Хоффенхайм" – 2:1 (1:0)

"Вердер" – "Баєр" – 2:3 (1:1)

"Вольфсбург" – "Уніон" – 1:1 (0:0)

"Наполі" повертається на переможну стежку

"Наполі" знову перемагає – команда, яка програла лише два матчі в нинішньому сезоні серії А, у вихідні здобула чергову перемогу. І ті злі язики, які віщували спад команді Лучано Спаллетті після поразки у минулі вихідні від "Лаціо" (0:1) знову прорахувалися. Команда просто дозволила собі швидкоплинну слабкість, яку може дозволити собі колектив із таким величезним відривом у турнірній таблиці. І якщо минулого разу головний переслідувач "Інтер" зміг скоротити розрив до 15 очок, то в цьому турі міланська команда оступилася, так само як оступилося "Лаціо", що зіграло внічию, і розрив знову зріс до 18 балів.

Не стала проблемою для "Наполі" і травма основного воротаря Мерета – "сухий" матч провів його змінник Голліні. Роботи у воротаря "Наполі" було, як завжди, небагато, оскільки господарі домінували більшу частину ігрового часу. У першому таймі "Аталанта" загалом впоралася. Неаполітанці створили три непогані моменти, але удари Політано та Хвічі відбив Муссо, а Осімхен пробив трохи вище. А після перерви "Наполі" підняв темп і відразу міг забити Осімхен, але з його ударом у падінні через себе впорався Муссо. За півгодини до кінця команда Спаллетті дотиснула суперника. Якщо Осімхен пробачив супернику, пробивши з забійної позиції після розіграшу кутового поряд зі штангою, то вже за хвилину форвард у контратаці віддав пас на Хвічу, який створив маленький футбольний шедевр. Після сольного дриблінгу Кварацхелії у штрафному та найпотужнішого удару по воротах м'яч буквально розривав сітку воріт під перекладиною. Далі "бергамаски" трохи ожили, внаслідок чого мали на момент Муріель із Сапатою, але за десять хвилин до кінця "Наполі" зняв усі питання. Ельмас від прапорця знайшов подачею Ррахмані, який по високій дузі підрізав м'яч у дальній кут – 2:0. Максимум, чого могли досягти гості, то це розмочити рахунок, але Голліні відбив щільний удар Руджері, а ще кілька гострих атак гості зовсім не довели навіть до ударів. Чергова впевнена перемога "Наполі", що наближає команду до дострокового завоювання скудетто.

Своєю чергою, "Інтер" програв "Спеції" на виїзді – 1:2, а "Лаціо" не зміг обіграти "Болонью" на виїзді - 0:0. І навіть якщо сьогодні "Мілан" виграє у "Салернітани" розрив у "+18" між першим та другим місцем все одно збережеться. "Чорно-червона" команда не зможе набрати більше ніж 50 очок і обійти "Інтер", що йде на 2-му місці. У той час, як у "Наполі" 68 очок та більш ніж впевнене лідерство у Серії А.

26-й тур.

"Спеція" – "Інтер" – 2:1 (0:0)

"Емполі" – "Удінезе" – 0:1 (0:0)

"Наполі" – "Аталанта" – 2:0 (0:0)

"Болонья" – "Лаціо" – 0:0 (0:0)

"Лечче" – "Торіно" – 0:2 (0:2)

"Верона" – "Монца" – 1:1 (0:0)

"Кремонезе" – "Фіорентина" – 0:2 (0:1)

"Рома" – "Сассуоло" – 3:4 (1:3)

"Ювентус" – "Сампдорія" – 4:2 (2:2)

13 березня

"Мілан" – "Салернітана" – початок о 21:45

"Барса" та "Реал" йдуть без втрат

А в чемпіонаті Іспанії свої чергові перемоги здобули "Барселона" та "Реал", які продовжують свої заочні розборки за титул чемпіона Прімери.

Запорукою яскравої та результативної боротьби у грі "Реал"  "Еспаньйол" став швидкий гол, який забила команда з Барселони, що приїжджала в результаті відмінно розіграної контратаки на легендарній арені "Реала" "Сантьяго Бернабеу". Це сталося вже на 8-й хвилині, коли влучний удар Хоселу призвів до того, що рахунок став 0:1. Але після яскравого стартового відрізка в Мадриді гості змушені були відійти в глуху оборону, і вона виявилася не найнадійнішою. "Реалу" знадобилося не так багато часу, щоб не просто оточити штрафний майданчик суперника, а й почати створювати небезпечні моменти. І вже до середини тайму рахунок став рівним – Вінісіус Жуніор відіграв гол на 22-й хвилині. При рівному рахунку "Реал" не став зменшувати обертів і посилив натиск, так, що гості не могли підняти голову і до перерви пропустили другий м'яч. На 39-й хвилині відзначився Мілітао. Сумнівів у тому, що "Реал" зможе здобути перемогу, не залишалося. Хоча за тотального контролю над ситуацією в першій частині другого тайму мадридці мали збільшувати рахунок, але не зробили цього. І "Еспаньйол" наприкінці зустрічі пішов на ризик. Успіхом він не увінчався, а у контратаці "Реал" забив третій гол (Асенсіо на 90+3 хвилині) і поставив крапку – 3:1.

Своєю чергою, з труднощами, навіть з великими труднощами, "Барселоні" далася виїзна перемога над "Атлетиком" у Більбао. Перший тайм пройшов у напруженій боротьбі, де великої кількості моментів не було, але обидві команди могли відзначитися голами. А зробили це саме каталонці, причому наприкінці тайму. Вже в доданий арбітром час на 45+1 хвилині гол забив Рафінья.

А в другій половині зустрічі "Барселона" деякий час контролювала ситуацію на полі, але поступово прийшла до думки, що краще намагатися утримати мінімальну перевагу, що вже не раз виходило цього сезону і навіть в останніх матчах. Перейшовши до цієї тактики, каталонці намагалися ловити суперника на контратаках, але до кінця гри були притиснуті до своїх воріт і натерпілися всякого. Був навіть гол у ворота гостей, що не було чимось нелогічним. Однак його скасували через офсайд. Були й небезпечні епізоди, у яких "Атлетику" просто не пощастило.

Однак "Барселона" здобула чергову перемогу і зберегла відрив від "Реала" у чемпіонських перегонах у 9 очок – 65 проти 56. У тих, хто йде слідом, на 3-4 місцях у таблиці, "Атлетіко" і "Реал Сосьєдада" по 45 балів.

25-й тур.

"Кадіс" – "Хетафе" – 2:2 (1:0)

"Реал" – "Еспаньйол" – 3:1 (2:1)

"Ельче" – "Вальядолід" – 1:1 (0:1)

"Сельта" – "Райо Вальєкано" – 3:0 (0:0)

"Валенсія" – "Осасуна" – 1:0 (0:0)

"Мальорка" – "Реал Сосьєдад" – 1:1 (0:1)

"Севілья" – "Альмерія" – 2:1 (1:1)

"Вільярреал" – "Бетіс" – 1:1 (0:1)

"Атлетік" – "Барселона" – 0:1 (0:1)

13 березня

"Жирона" – "Атлетіко" – початок о 22:00

Джерело

Теги: Єврофутбол,Баварыя,Спорт, новости спорта, новини спорту, Спортивные новости, Спортивні новини,Новости, новости футбола,Футбол, новини футболу,Новини,Бундесліга,Арсенал,Барселона,Наполі,Реал, Манчестер Юнайтед,МанСіті,Евертон,Борнмут,Вест Хем,Брайтон,Лідс,Фулхем
Автор: admin.sportcomua
Мої відео