Премія ЮНЕСКО "Місто, для навчання" присуджена десяти містам з визначними досягненнями в галузі освіти

Премія ЮНЕСКО "Місто, для навчання" присуджена десяти містам з визначними досягненнями в галузі освіти
213837 ПЕРЕГЛЯДІВ

Десять міст з визначними досягненнями в реалізації стратегії освітніх програм,  отримають премію ЮНЕСКО "Місто, для навчання 2021" 27 жовтня 2021 року, в перший день п'ятої Міжнародної конференції з освітніх міст у Йонсу (Республіка Корея). Будь то мегаполіси або невеликі міські райони, всі нагороджені продемонстрували, як можливості навчання розширюють права та можливості громадян різного віку за наявності відповідної політики та програм.

До міст-лауреатів входять такі навчальні міста ЮНЕСКО, як Аль-Вакра (Катар), Белфаст (Сполучене Королівство Великобританії та Північної Ірландії), Клермон-Ферран (Франція), Дамієтта (Єгипет), Дублін (Ірландія), Хуехотцинго (Мексика) , промислове місто Джубайль (Саудівська Аравія), Осан (Республіка Корея), Шанхай (Китайська Народна Республіка) та Віндем (Австралія). Вони були обрані Інститутом ЮНЕСКО з навчання протягом усього життя (UIL) за рекомендацією незалежного журі, що складається з міжнародних експертів.

 

"Оскільки більше половини людства живе в  великих містах, вони відіграють центральну роль у наданні можливостей для навчання. Цього року лауреати премії ЮНЕСКО "Місто, для навчання" дозволяють своїм жителям адаптуватися до швидко мінливого світу і набувати знань, необхідних для спільних дій щодо вирішення глобальних проблем. Завдяки навчанню протягом усього життя вони прокладають шлях до більш справедливих, чесних і стійких суспільств та кращого майбутнього для всіх нас!" - наголосив Давид Атчоарена, директор UIL, перед церемонією нагородження.

Мої відео