Студент медуніверситету України опинився у п'ятірці переможців на олімпіаді з нейронаук.

Студент медуніверситету України опинився у п'ятірці переможців на олімпіаді з нейронаук.
234859 ПЕРЕГЛЯДІВ

Студент Івано-Франківського медичного університету Остап Шийка отримав четверте місце на всесвітньому конкурсі Brein Bee 2021. Разом з українцем до п'ятірки кращих увійшли: Рахіл Патель із Штатів, який здобув перемогу, друге місце посів Ю Ченг Лім із Малайзії, третє -  Пітер Сусонто з Австралії. Закрив список головних переможців  Мухаммед Ваттад з Ізраїлю. 

 

Через карантинні обмеження цьогоріч конкурс проходив онлайн. Студентам надавали відеозаписи пацієнтів та історії їхнього лікування. Учасники олімпіади мали встановити діагноз та озвучити найефективніший метод лікування захворювання. У фіналі юні медики мали надати відкриту відповідь на запитання одного із членів журі.На відеоконференції франківчанину вдалося подискутувати із викладачами Оксфорда та Кембриджа.

Загалом завдання були складніші ніж зазвичай, це пов'язано із тим, що змагання проходили в онлайн режимі. Найчастіше в тестах зустрічалися питання пов'язані із анатомією, гістологією та фізіологією.

 

У олімпіаді цього року взяли участь студенти із п'ятдесяти різних країн світу. 

Лозунг олімпіади з нейронаук співзвучний з назвою та у перекладі звучить ось так: "Будуємо кращі мізки, щоб побороти розлади мозку".

Мої відео