Міністр освіти Сергій Шкарлет прибув із робочим візитом до Білої Церкви

Міністр освіти Сергій Шкарлет прибув із робочим візитом до Білої Церкви
375101 ПЕРЕГЛЯДІВ

Сергій Шкарлет досить часто здійснює робочі візити містами України. Нещодавно він уже презентував підсумки роботи й досягнення команди Міністерства освіти та науки, але окрім  роботи безпосередньо із документами, він також і особисто контролює виконання освітніх реформ на місцях. І наразі, в рамках першого робочого візиту у 2022 році, Шкарлет перебуває у Білій Церкві.

Біла Церква – це найбільше місто Київської області (за виключенням, звісно, Києва). Місто є адміністративним центром однойменного району, а також економічним, освітнім і культурним центром Київщини. Воно досить відоме як історично, так і зараз, адже окрім досить-таки великого промислового вузла, основою якого є хімічна, машинобудівна, фармацевтична та меблева промисловості, звідси також "виходять" достатньо успішні та відомі особистості. Окрім цього, Білоцерківський Національний аграрний університет є досить відомим центром освітньої діяльності у своїй галузі в Україні загалом.

Усього у Білій Церкві діє 25 загальноосвітніх навчальних закладів, серед яких, як загальноосвітні школи, так і спеціалізовані та вечірні. Також у місті здійснюють навчальний процес й заклади вищої освіти, це близько 10 коледжів та училищ (загалом заклади першого та другого рівнів акредитації) та 4 заклади вищої освіти. В ході освітніх реформ, у Білій Церкві вже не один рік покращують ситуацію із матеріально-технічним забезпеченням закладів та уведенням інноваційних методів навчання. Різноманітні заклади освіти впроваджують дистанційну роботу (що особливо актуально під час пандемії коронавірусу), роботу на новітньому обладнанні й навіть віртуальну та доповнену реальності, що дозволяє отримувати освіту дійсно високого рівня.

Робочий візит Сергія Шкарлета розпочався ще кілька днів тому. Першим закладом, що було відвідано, став навчально-практичний центр "Білоцерківського вищого професійного училища будівництва та сервісу". У цьому закладі готують спеціалістів за різними професіями. Зокрема центр сприяє підготовці фахівців у сфері кондитерської справи та кухарів. Також заклад готує столярів, мулярів та верстатників. Міністрові освіти було представлено результати реформ у закладі, а також продемонстровано професіоналізм викладацького складу та студентів.

Окрім цього відвідав Шкарлет і коледж сервісу та дизайну, де готують дизайнерів, перукарів, кравців-модел'єрів, спеціалістів з видавництва, інформаційної, бібліотечної та архівної справи, а також фахівців з інформаційно-комунікаційних технологій. Саме в одному із центрів коледжу було введено в роботу шоломи віртуальної реальності, які допоможуть здобувачам освіти у навчанні.

Також серед закладів, в яких вже встиг побувати Шкарлет, є й головний навчальний заклад міста – Білоцерківський Національний аграрний університет. Як написав міністр у своєму каналі в Telegram, він зміг взяти участь у засіданні Вченої ради, ознайомився з роботою студентського самоврядування та міжнародною діяльністю закладу. Також і студенти мали змогу поспілкуватися з ним, поставивши питання, які хвилюють та обговоривши один із законопроєктів щодо розширення прав студентського самоврядування.

Окрім цього, було відвідано і Шкарівський опорний ліцей-гімназію, який зі слів міністра "працює на засадах педагогіки партнерства, її із важливих ідей Нової української школи".

Загалом же Сергій Шкарлет залишився задоволений змінами у галузі освіти в Білій Церкві. З його слів, місто традиційно радує своїми темпами швидкого розвитку та впровадженням нового. Окрім цього міністр пообіцяв, що скоро відбудеться підвищення зарплат освітянам. А здобувачам освіти він побажав ставити максимально амбітні цілі та наполегливо йти до них.

Мої відео