ПНПУ імені В. Г. Короленка підписав Меморандум про співпрацю з Чорнухинською територіальною громадою

ПНПУ імені В. Г. Короленка підписав Меморандум про співпрацю з Чорнухинською територіальною громадою
304716 ПЕРЕГЛЯДІВ

11 лютого 2022 р. ректорка Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка Марина Гриньова і директор обласного центру народної творчості та культурно-освітньої роботи Дмитро Соколов з робочим візитом відвідали Чорнухинську територіальну громаду.

Під час зустрічі відбулося підписання Меморандуму про співпрацю між закладом вищої освіти і територіальною громадою. Підписантами від кожної зі сторін були ректорка Марина Гриньова та голова Чорнухинської громади Олександр Василенко. Зацікавленість у реалізації положень меморандуму засвідчив і завідувач сектору культури, туризму та охорони культурної спадщини виконавчого комітету Віталій Кусков.

Згідно з Меморандумом учителі шкіл та інших закладів загальної середньої освіти Чорнухинської ТГ зможуть пройти курси підвищення кваліфікації на базі університету за індивідуалізованими програмами, які відповідатимуть їхнім науково-методичним запитам. Додатково педагоги зможуть здобути навички освітнього менеджера та навчитися надавати домедичну допомогу.

Співпраця орієнтована й на випускників шкіл громади. Марина Вікторівна розповіла про особливості цьогорічної вступної кампанії та окреслила вигоди навчання у ПНПУ імені В. Г. Короленка. До таких належать розлогий перелік акредитованих освітніх програм, можливість отримати звання офіцера запасу, бібліотека, яка щороку оновлюється, зручне розташування закладу вищої освіти та студмістечка та широкі можливості студентського самоврядування. Ректорка наголосила, що університет підтримує абітурієнтів під час вступної кампанії: випускники можуть пройти підготовчі курси до ЗНО отримати бонусні бали до рейтингу за участь у Всеукраїнській олімпіаді.

Після обговорення полтавців запросили на екскурсію Чорнухинським літературно-меморіальним музеєм Григорія Сковороди. Гості ознайомили з експозицією музею. Марина Гриньова та Дмитро Соколов відзначили, що зв’язок філософа із Чорнухинським краєм може стати для громади великим потенціалом для розвитку туристичних і креативних індустрій. Вони запропонували розробляти спільні проєкти щодо популяризації творчості Григорія Сковороди.

Сподіваємося, що співпраця з Чорнухинською територіальною громадою охоплюватиме різні сфери, буде тривалою і продуктивною.

Мої відео