Прибирання на Житомирщині, яке закінчилося пожежою

Прибирання на Житомирщині, яке закінчилося пожежою
378500 ПЕРЕГЛЯДІВ

Житель села Бенедівка, що на Житомирщині, під час прибирання подвір’я розвів вогнище, яке спричинило пожежу на даху будинку.

У першій половині дня селяни помітили підозрілий дим, який покрив населений пункт. Про це вони повідомили в Службу порятунку, яка відправила пожежників на місце події. 

Бійці ДСНС з’ясували, що предметом горіння була покрівля оселі одного з жителів Бенедівки. Для оперативної ліквідації пожежі викликали додаткове відділення рятувальників, бо відстань до джерела води виявилася завеликою. Боролися з вогнем дев’ять представників особового складу та два пожежних авто. 

Менше ніж за годину рятувальникам вдалося зупинити надзвичайну ситуацію, проте дах будівлі зберегти не вдалося. 

Пожежники повідомили, що причиною неконтрольованого поширення полум’я стало неналежне поводження з ним. Власник будинку вирішив спалити гілки та сухостій біля оселі, але не зважив на сильний вітер. У результаті вогонь перекинувся на покрівлю.

Нагадаємо, що відповідно до чинного законодавства, заборонено спалювати суху рослинність або її залишки на землях сільськогосподарського призначення. У разі порушення громадяни мають сплатити штраф від трьохсот до п'ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів або їх чекає обмеження чи позбавлення волі на строк від двох до п'яти років.

Мої відео