День Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка у Карлівській та Ланнівській територіальних громадах

День Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка у Карлівській та Ланнівській територіальних громадах
349343 ПЕРЕГЛЯДІВ

21 січня 2022 р. відбувся робочий візит делегації Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка до представників адміністрації Карлівської міської і Ланнівської сільської територіальних громад та профорієнтаційний захід для старшокласників закладів загальної середньої освіти різних типів цих громад.

Педагогічний університет представляли ректорка професорка Марина Гриньова, заступниця декана психолого-педагогічного факультету Наталія Власенко, очільниця факультету філології та журналістики Оксана Кирильчук, очільниця факультету технологій та дизайну Валентина Титаренко, заступниця декана факультету фізичного виховання Олена Момот, декан факультету історії та географії Петро Кравченко, заступник декана фізико-математичного факультету Андрій Гетало та відповідальна секретарка приймальної комісії Марина Тесленко.

Гостей зустрічали представники місцевого самоврядування: тимчасовий виконувач обов’язків міського голови м. Карлівки, секретар Карлівської міської ради Сергій Бобрицький, заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів Юрій Ткачов, начальник відділу освіти, культури, молоді та спорту міської ради Сергій Совин, голова Ланнівської сільської територіальної громади Костянтин Удовиченко.

Зустріч відбулася у Карлівському будинку культури. Модерував захід начальник відділу освіти Карлівської ТГ Сергій Совин. Сторони урочисто підписали Меморандум про співпрацю між Полтавським національним педагогічним університетом імені В. Г. Короленка і Карлівською міською радою.

Згідно з Меморандумом, ПНПУ імені В. Г. Короленка зобов’язується надавати особливі умови підвищення кваліфікації для вчителів і учнів закладів загальної середньої освіти Карлівської та Ланнівської громад, а саме створювати індивідуалізовані програми підвищення рівня професійної компетентності вчителів, надавати їм методичні консультації, проводити тренінги і профорієнтаційну роботу з учнями.

«Від імені Карлівської громади даю слово, що ми працюватимемо на підтримку співпраці з Полтавським національним педагогічним університетом імені В. Г. Короленка. Більшість присутніх тут працівників – це випускники вашого університету, вони ж – наша еліта. Сподіваюся, що й наші учні, майбутні випускники, поповнять ці лави», –  прокоментував підписання Меморандуму Юрій Ткачов.

«Ми раді розпочати співпрацю з Карлівською та Ланнівською територіальними громадами. Ми бачимо ту підтримку, яку тут надають учням та освітянам, тому я можу говорити, що у нас спільна мета – становлення української освіти та державності. Сьогодні ми зробили великий крок на цьому шляху. Ми горді з того, що ми можемо спільно працювати на розвиток української освіти. Я від імені Полтавського педагогічного дякую за визнання та довіру», – наголосила Марина Гриньова.

До профорієнтаційної бесіди долучилися адміністрація та старшокласники закладів загальної середньої освіти міста Карлівка, Карлівської міської та Ланнівської сільської територіальних громад.

Марина Гриньова окреслила основні переваги навчання в Полтавському національному педагогічному університеті імені В. Г. Короленка: зручне розташування, багата бібліотека, яка щороку поповнюється, широкі можливості студентського самоврядування, розлогий перелік спеціальностей, за якими здійснюється набір, та наявність військової кафедри. Також ректорка наголосила, що університет надає підтримку абітурієнтам: зорганізовано підготовчі курсів до ЗНО, передбачені бонусні бали до рейтингу за участь у Всеукраїнській олімпіаді.

Декани та заступники деканів розповіли про педагогічні та непедагогічні спеціальності, за якими цьогоріч здійснюється набір. Вони окреслили нюанси навчання на кожному з факультетів, наголосили на постійній співпраці з роботодавцями, широкий вибір баз практик.

Марина Тесленко розповіла про особливості вступної кампанії 2022 р. та деталізувала переваги навчання в ПНПУ імені В. Короленка, наголосила на співпраці Полтавського педагогічного із закордонними університетами.

 

Важливим етапом урочистої зустрічі стало підписання Меморандуму про співпрацю між Полтавським національним педагогічним університетом імені В. Г. Короленка та Ланнівською територіальною громадою. Свої підписи на документі поставили ректорка ПНПУ імені В. Г. Короленка професорка Марина Гриньова та голова Ланнівської сільської територіальної громади Костянтин Удовіченко.

«Я гордий стояти на одній сцені з ректоркою, колишньою очільницею факультету на якому навчався сам. Я радий, що закінчив саме Полтавський педагогічний університет і хочу, щоб учні Ланнівської громади теж навчались саме тут. Ми обов’язково розповімо про День відкритих дверей, щоб залучити якомога більше людей», – підкреслив Костянтин Удовіченко.

«Ми раніше мали нагоду познайомитися та співпрацювати з Костянтином Олександровичем, ми з ним спільні в ідеї людиноцентризму. Ми впевнені у продуктивній спільній роботі», – наголосила Марина Гриньова.

Співпраця ПНПУ імені В. Г. Короленка з Карлівською та Ланнівською територіальними громадами відкриває широкі перспективи.

Мої відео