У Києві стався напад на вуличному спортивному майданчику

У Києві стався напад на вуличному спортивному майданчику
209806 ПЕРЕГЛЯДІВ

Спорт – це, беззаперечно, дуже добре. Він покращує і фізичний стан, й інколи навіть моральний. І дуже добре, що люди це розуміють і створюють у різних районах своїх міст вуличні тренажери. Але інколи саме біля них стаються дуже непередбачувані ситуації.

У Києві в районі Гідропарк вже кілька років як існують вуличні тренажери. Абсолютно всі охочі можуть безоплатно, у будь-який час прийти та позайматися там, головне техніку знати, аби не нашкодити собі. І чоловік, що відправився туди займатися, знав її, адже вже не вперше це робив. 56-річний мешканець цього району вже неодноразово приходив покращувати свої фізичні показники саме сюди, адже насправді не обов'язково відвідувати тренажерні зали, аби отримувати хороші результати. Тому не дивлячись на погодні умови й час він періодично займався там. Але він не міг знати чи хоча б здогадатися, що станеться щось неочікуване.

На території Гідропарку чоловік був не з пустими руками. При собі у нього був смартфон, без якого зараз абсолютно ніяк, та близько 600 гривень у разі, якщо треба буде швидко після заняття щось купити. Все це було сховано у кишенях. А він якраз знаходився біля одного з тренажерів, коли раптово відчув печіння в очах, а потім і щось гостре біля шиї. Нападник, що з якоїсь причини обрав його у якості своєї жертви, забризкав його газовим балончиком та приставив ніж, погрожуючи фізичною розправою. Скоріше за все, одним із найголовніших мотивів нападу саме у цьому місці стало те, що поряд більше нікого не було. Тому злочинець сподівався залишитися безкарним.

Було досить очікувано, що зловмисник вимагатиме цінні речі. Так і сталося. 600 гривень та телефон стали ціною, за яку чоловік був готовий вбити. Але потерпілий вирішив все-таки віддати те, що у нього було, але дістатися хоча б живим додому. Неушкодженим його вже складно було назвати. Через балончик горіло все обличчя, особливо очі. Таким чином нападник думав, що засліпить постраждалого та той не зможе повідомити відповідні органи. Але чоловік зміг дістатися дому та зателефонувати до поліції.

Поцуплений телефон злочинець здав у ломбард. При чому, як потім виявилося, за підробним паспортом. 56-річний постраждалий, не зважаючи на те, що частково все таки втратив через балончик зір, все-таки звернувся до правоохоронців, що розпочали пошукові роботи. Знадобилося дуже небагато часу, лише близько шести годин, щоб встановити особу нападника.

За допомогою оперативних заходів чоловіка було затримано. Це відбулося на Центральному залізничному вокзалі. Злочинцем виявився чоловік 35-и років, що проживає на Київщині, власне у столиці. Він рецидивіст та вже раніше потрапляв у місця обмеження волі фактично за аналогічний злочин – напад з метою заволодіння майном. У ході затримання його обшукали та виявили докази правопорушення. Окрім цього досить цікавою знахідкою виявилися ще й три підробні паспорти, зроблені на ім'я інших людей. Саме одним із них він користувався, коли закладав телефон постраждалого в ломбард, прикриваючись особистістю іншого громадянина України.

Затриманий вже був притягнутий до кримінальної відповідальності за таке саме правопорушення. Тому тепер йому загрожуватимуть санкції не просто за статтею 187 Кримінального кодексу України (розбій задля заволодіння майном), а за частиною 2 цієї статті – розбій, вчинений повторно. Підозру вже оголошено. Це відбулося за процесуального керівництва Дніпровської окружної прокуратури. А відповідальність за такий злочин може бути від семи до десяти років із конфіскацією майна.

Як повідомляє Київська міська прокуратура, наразі вирішується питання щодо запобіжного заходу. Скоріше за все, це буде тримання під вартою. Можливою, але маловірогідною може бути застава. А також будуть перевіряти й те, чи не був чоловік причетний до інших злочинів.

Проте поліція нагадує, що згідно із Конституцією України, жодна особа не може вважатися винуватою та бути покараною у рамках Кримінального кодексу, якщо вину не було доведено та встановлено у суді. Тому поки що продовжуються роботи із з'ясування та розслідування обставин цієї справи.

Мої відео