За втручання прокуратури розірвано незаконно укладений договір на термомодернізацію лікарні

За втручання прокуратури розірвано незаконно укладений договір на термомодернізацію лікарні
293233 ПЕРЕГЛЯДІВ
За принципової позиції Донецької обласної прокуратури бюджетною установою м. Волновахи прийнято рішення щодо розірвання договору на виконання будівельних робіт у комунальному закладі.
Установлено, що у червні 2021 року між комунальним некомерційним підприємством «Волноваська центральна районна лікарня» та товариством з обмеженою відповідальністю укладено договір на проведення термомодернізації одного з корпусів на загальну суму майже 600 тис грн.
 
Проте, вказаний правочин укладено без проведення торгів шляхом умисного поділу предмету закупівлі на частини, що є порушенням правил добросовісної конкуренції, визначених Законом України «Про публічні закупівлі».
 
З огляду на це прокуратурою до Господарського суду Донецької області подано позов в інтересах держави в особі Східного офісу Аудитслужби в Донецькій області про визнання недійсними рішення замовника щодо призначення підприємства переможцем торгів та укладеного з ним договору.
 
Наразі відповідачем у добровільному порядку незаконне рішення скасовано та договір з підрядником розірвано, що стало підставою для закриття судом провадження у справі. 
Мої відео