ГУМАНІТАРНА ДОПОМОГА ХАРКІВСЬКИМ МЕДИКАМ

ГУМАНІТАРНА ДОПОМОГА ХАРКІВСЬКИМ МЕДИКАМ
403219 ПЕРЕГЛЯДІВ

У рамках міжнародної стратегічної ініціативи «Допомога Схід» відбулося переобладнання інфекційного та травматологічного відділень Військово-медичного клінічного центру Північного регіону.

– До військового медичного закладу передано багатофункціональні ліжка зі спеціалізованими матрацами, медичні меблі та медичний одяг, – повідомив засновник ініціативи, командувач об’єднаних сил ЗС України генерал-лейтенант Сергій Наєв.

За словами командувача, протягом останніх місяців із Франції до України прибуло п’ять автопотягів з гуманітарним вантажем медичного призначення вартістю понад 15 мільйонів гривень.

Слід зазначити, що цього року до даного медичного закладу також було доставлено мікроскопи з Німеччини, які мають високоякісну оптику Zeiss, а також спеціалізовану вмонтовану відеокамеру Panasonic для запису та передачі чіткого зображення на монітор.

Нагадаємо, що міжнародна стратегічна гуманітарна ініціатива “Допомога Схід”, започаткована за ініціативи та сприяння генерал-лейтенанта Сергія Наєва у 2018 році - це багатопрофільна та різнопланова програма цілеспрямованих дій щодо надання цільової допомоги медичним закладам та мирному населенню Донецької та Луганської областей, а також іншим регіонам України. 

Гуманітарні вантажі з Франції в Україну відправляє Асоціація «Медична та благодійна допомога Франція-Україна» (віце-президент Діана Дольс), за підтримки Асоціації міжнародних автомобільних перевізників України на чолі з Леонідом Костюченком. Керівник-координатор проєкту в Україні – офіцер Командування об’єднаних сил ЗСУ Борис Кутовий.

Разом переможемо!

Мої відео