Австралія скасує заборону на виїзд громадян за кордон

Австралія скасує заборону на виїзд громадян за кордон
131460 ПЕРЕГЛЯДІВ

Австралія скасує заборону на виїзд громадян за кордон без спеціального дозволу. Про це було оголошено урядом у середу, і до кінця року кордони країни будуть відкриті для кваліфікованих працівників та іноземних студентів.

Більш ніж через 18 місяців після того, як Австралія закрила свої міжнародні кордони, повністю вакцинованим громадянам більше не доведеться вимагати дозволу на виїзд із країни, про це йдеться у спільній заяві міністерств охорони здоров'я та внутрішніх справ.

На це рішення вплинуло те, що рівень вакцинації дорослих подвійною дозою наблизився до цільового показника 80 відсотків.

Міністр внутрішніх справ Карен Ендрюс сказала, що наразі пріоритет віддається громадянам Австралії, але в міру підвищення рівня вакцинації пом'якшуватиметься обмеження на поїздки, у тому числі й для деяких негромадян.

"До кінця року ми плануємо дозволити в’їзд повністю вакцинованим кваліфікованим працівникам та іноземним студентам", - сказала вона.

20 березня минулого року Австралія запровадила одні з найжорсткіших у світі прикордонних обмежень у відповідь на пандемію коронавірусу.

Протягом майже 600 днів  польоти незліченних міжнародних рейсів було припинено, а закордонні поїздки скоротилися до мінімуму.

Сім'ї були розділені між континентами, десятки тисяч громадян опинилися за кордоном, а іноземні громадяни застрягли в країні, не маючи можливості побачитися з друзями або родичами.

Карантин для вакцинованих жителів, що повертаються, буде залежати від місця їх прибуття в Австралію.

 

У той час як Сідней скасував карантин для мандрівників, що повертаються, в інших австралійських штатах з нижчим рівнем вакцинації, як і раніше, діє обов'язковий 14-денний карантин у готелях.

Мої відео