ЯК РОЗЛУЧИТИСЯ, ЯКЩО ОДИН З ПОДРУЖЖЯ ПРОЖИВАЄ ЗА КОРДОНОМ?

ЯК РОЗЛУЧИТИСЯ, ЯКЩО ОДИН З ПОДРУЖЖЯ ПРОЖИВАЄ ЗА КОРДОНОМ?
335541 ПЕРЕГЛЯДІВ
Непоодинокими є випадки, коли громадяни звертаються до #центральнаюстиція з проханням надати роз'яснення щодо того, як офіційно розірвати стосунки, якщо один з подружжя перебуває за кордоном і не має наміру повертатися в Україну найближчим часом.
Розповідаємо: ситуація, якщо подружжя не має спільних неповнолітніх дітей.
 
Той з подружжя, який знаходиться за кордоном має звернутися до консульства/дипломатичної установи із паспортним документом та заповнити дві заяви:
-свою частину спільної заяви подружжя про державну реєстрацію розірвання шлюбу;
-заяву, в якій особа повідомляє, що надає згоду на державну реєстрацію розірвання шлюбу без його присутності та проханням надіслати свідоцтво про розірвання шлюбу до відповідного консульства/дипломатичної установи.
 
Ці дві заяви необхідно передати до другого з подружжя.
 
Той, з подружжя, хто буде оформляти документи про розірвання шлюбу, безпосерденьо в Україні, має звернутись до відділу ДРАЦС за місцем свого проживання, або, також, має право подати документи, за місцем зареєстрвоаного проживання відсутнього з подружжя!
 
При собі під час подачі заяви про державну реєстрацію розірвання шлюбу необхідно мати: паспорт, свідоцтво про державну реєстрацію укладення шлюбу, та заяви відсутнього, про які йшла мова вище.
 
Якщо той з подружжя, який буде відсутній при реєстрації розірвання шлюбу, бажає після розлучення повернути своє дошлюбне прізвище, то він повинен указати про це в заяві про розірвання шлюбу.
Мої відео