Поради від родини Правниченків

Поради від родини Правниченків
366946 ПЕРЕГЛЯДІВ

Марічка знає, що порадити Вам на вечір п’ятниці цікава сімейна стрічка, заснована на реальних подіях. «За статевою ознакою» (англійською «On the Basis of Sex») — біографічна драма 2018 року про життя феміністки, культурної ікони та судді Верховного суду США Рут Бейдер Гінзбург.

 

Першокурсниця Гарвардської школи права Рут Гінзбург на час хвороби свого чоловіка Мартіна, студента другого курсу, починає відвідувати та конспектувати його лекції, водночас піклуючись про маленьку доньку Джейн. Через кілька років Мартіна запрошують на роботу в Нью-Йорк. Рут змушена закінчувати навчання в Колумбійській школі права. Жодна юридична компанія не приймає на роботу Рут через те, що вона жінка. Вона влаштовується в Рутгертську школу права, викладаючи курс «Статева дискримінація та закон».

 

У 1970 Гінзбург хоче створити прецедент, щоб змінити закони, які базуються на різниці за статевою ознакою. Вона починає готуватися до справи Чарлза Моріца. За допомогою юристка звертається до Мела Вулфа з Американської спілки захисту громадянських свобод, а також адвоката Дороті Кенйон, але вони вважають справу програшною. Гінзбург не відступає. Вона погоджується, щоб у суді Мартін доводив аргументи щодо податкового законодавства, а вона — щодо гендерного не рівноправ’я. Апеляційний суд одностайно приймає рішення на користь Моріца.

 Гарного перегдяду) 

Мої відео