У Луцьку автобус прямо на маршруті втратив колесо

У Луцьку автобус прямо на маршруті втратив колесо
210037 ПЕРЕГЛЯДІВ

На дорозі можуть статися дуже непередбачувані ситуації. Ніхто не застрахований від горе-водіїв, які не дотримуються правил дорожнього руху. Через це стається велика кількість аварій, інколи й з поганим кінцем. Але бувають такі ситуації, коли точно не очікуєш, що у транспортного засобу станеться якась поломка. Це стосується транспорту загального користування – громадського. Але саме це сталося у Луцьку.

Неприємні ситуації з колесами інколи трапляються. Існують навіть пам'ятки про те, що ж робити у таких ситуаціях. Їх можна справді назвати незвичайними й навіть екзотичними, адже колеса зазвичай прикріплені дуже добре. І досить складно уявити собі картину, коли ти їдеш у громадському транспорті, і бачиш з вікна як колесо обганяє автобус. Потім лунає ще й досить неприємний звук скреготу та удар об землю. І це може звучати смішно. Та насправді це дуже небезпечно. Колеса – це опора будь-якого автомобіля. І втрата навіть одного під час руху може спровокувати загрозу не лише для цього транспортного засобу, а й для інших. Це й відбулося на Луцьких дорогах. Колесо, що відлетіло у маршрутного автобуса, дуже налякало людей, але на щастя не спровокувало інших аварій. Хоча одна дорожньо-транспортна пригода там все-таки сталася.

Як кажуть очевидці, цей автобус перебував на маршруті вже досить довго. Це маршрут №11, що рухається від вулиці Шота Руставелі до Інституту розвитку людини. Автомобіль якраз заходив на поворот, перебуваючи на вулиці Станіславського. Тут і сталася ця прикра ситуація – втрата колеса. Як каже сам водій, він врізався колесом в бордюр, це й спровокувало таку ситуацію. Хоча й для нього це було дивно, адже насправді це не надто надзвичайна ситуація, коли стикаються бордюри та якісь елементи транспорту. Просто цього разу це призвело до несподіваних наслідків.

Зі слів водія, він намагався уникнути такої ситуації, але не зміг. Було слизько, дороги абсолютно не були оброблені сумішами проти ковзання, тому фактично його просто занесло на повороті. Як повідомляють комунальники, дійсно, цієї ночі дороги не було посипано жодними реагентами. Навіть піску чи найпростішої протиожеледної соляної суміші не було. Проте у комунальних службах заявили, що провину перекладати на них не потрібно. Мовляв, аварії стаються у різних місцях населеного пункту, просто неможливо зробити так, щоб ніде їх не було. До того ж інспекція зранку відбувалася, там, де рух інтенсивний ожеледі не було. Та й скарг – також. Посипальні машини не були потрібні, погодні умови робили недоцільним це. Але результат один – автобус справді занесло та колесо відлетіло.

Справжня погода у Луцьку на момент цієї ситуації була такою, що створювала на дорогах небезпечні ділянки. Ожеледиця була. Температура була близькою до 0. Тому частково тут неправі й комунальники. Але й водій не заперечує своєї провини.

Зі слів водія маршрутного транспорту, під час цієї ситуації в автобусі знаходилося приблизно 20 осіб. Але на щастя ніхто не травмувався, відбулися переляком. Після зупинки транспортного засобу пасажири перейшли до інших автобусів, а водій почав ремонтувати свій. На місце прибула й патрульна поліція. І саме під час лагодження транспорту в автобус примудрився врізатися ще один автомобіль – легковик. Його водій чи то не помітив ситуації, чи не зрозумів, що громадський транспорт не рухається, а стоїть, але факт лишається фактом – сталося зіткнення. Та добре, що хоча б травмованих немає.

Як повідомляють у поліції, у водія немає претензій. Він визнає, що й сам міг не врахувати ситуації на дорозі, адже був впевнений, що дорожнє покриття оброблене протиожеледними речовинами. Тому жодних протоколів чи матеріалів справи складено не було. Поліцейські кажуть, що причиною аварії стала проста неуважність та необережність. А разом з тим розкрився й недостатній рівень перевірки безпечності транспорту на маршрутах. Навіть при зіткненні із бордюром колеса не повинні відлітати. Але це сталося. Та на щастя все закінчилося добре. Залишається лише сподіватися, що подібних ситуацій більше не повториться.

Мої відео