Надання правової допомоги внутрішньо переміщеним особам

Надання правової допомоги внутрішньо переміщеним особам
350453 ПЕРЕГЛЯДІВ

За останні сім днів до Івано-Франківського місцевого центру з надання БВПД звернулось 307 осіб, в день реєструється близько 43 звернень за отриманням правової допомоги. Більшість звернень надходить від внутрішньо переміщених осіб.

Окрім надання правової допомоги, працівники Місцевого центру провели 8 правопросвітницьких заходів для внутрішньо переміщених осіб, в яких взяли участь 116 осіб.

9 квітня 2022 року юристка Галицького бюро правової допомоги провела зустріч із внутрішньо переміщеними особами, які перемістилися з територій адміністративно-територіальних одиниць, на яких проводяться активні бойові дії та які тимчасово поселилися у Маріямпільській філії Дубовецького ліцею Дубовецької сільської ради Івано-Франківської області села Маріямпіль.

9 квітня 2022 року юристка Тлумацького бюро правової допомоги провела зустріч із внутрішньо переміщеними особами, які проживають у гуртожитку Тлумацького коледжу ЛНАУ м. Тлумач, вул. 1 Травня, 4.

12 квітня юристки Надвірнянського_бюро_правової_допомоги Людмила Туєшин та Тетяна Накладюк провели правопросвітницький захід для осіб, які були вимушені залишити свої домівки. Захід було проведено в Делятинській бібліотеці, яку часто відвідують внутрішньо переміщені особи разом з дітьми.

11 квітня юристка Богородчанського бюро правової допомоги Мар'яна Букатюк провела правопросвітницький захід на тему: «Порядок отримання безоплатної правової допомоги внутрішньо переміщеними особами». Захід було проведено в Богородчанському ліцеї №1 імені Олекси Гірника Богородчанської селищної ради, який зараз служить домівкою для громадян, які були вимушені покинути власне житло, роботу, звичний для них спосіб життя та переміститися в безпечне для них місце.

13 квітня головний фахівець із зв’язків з громадськістю та пресою Івано-Франківського місцевого центру з надання БВПД провів правопросвітницький захід для осіб, які вимушено покинули свої домівки внаслідок збройної агресії росії проти України. Під час заходу присутні дізнались про порядок отримання статусу ВПО та грошової допомоги переміщеним особам. Окрім цього, обговорили механізм отримання компенсації за пошкоджене майно внаслідок бойових дій. Також надавались правові консультації, всього за правовою допомогою звернулось три особи.

14 квітня в приміщенні ліцею №21 в якому тимчасово розміщуються особи, постраждалі внаслідок бойових дій, відбувся правопросвітницький захід. Під час заходу головний фахівець із зв’язків з громадськістю та пресою Івано-Фрнаківського МЦ Дмитро Савуляк розповів присутнім про порядок отримання статусу ВПО та отримання щомісячної грошової допомоги для ВПО. Обговорили питання компенсації за пошкоджене майно внаслідок бойових дій. Окремо було акцентовано увагу на праві внутрішньо переміщених осіб на безоплатну вторинну правову допомогу.

Задля забезпечення доступу до правової допомоги було організовано роботу 13 консультаційних пунктів в місцях проживання внутрішньо переміщених осіб, під час яких правову допомогу отримали 53 особи.

Мої відео