СТОЛИЦЯ ПІД НАДІЙНИМ ЗАХИСТОМ ВІЙСЬКОВИХ

СТОЛИЦЯ ПІД НАДІЙНИМ ЗАХИСТОМ ВІЙСЬКОВИХ
308390 ПЕРЕГЛЯДІВ

Командувач Об’єднаних Сил Збройних Сил України генерал-лейтенант Сергій Наєв відвідав підрозділ, який захищає Київський напрямок у Північній операційній зоні. Там військові не лише виконують завдання за призначенням, але й наполегливо тренуються, відпрацьовуючи різноманітні варіанти розвитку подій.

За словами командувача, командир роти, згідно свого плану, піднімає за сигналом тривоги підрозділ та визначає їм бойові завдання з виходу на бойові рубежі. Особовий склад готується до бою та здійснює ураження противника.

– План тренування відомий тільки командиру роти, який вживає заходи, щоб бійці не звикали до одних і тих же дій. Вводиться наступна тактична обстановка, змінюються завдання, заходи… Цей процес триває щодня і щоночі у той спосіб, який необхідний командирові роти для виконання завдань з підвищення оборонних спроможностей підлеглого особового складу, – розповідає про хід тренувань генерал-лейтенант Сергій Наєв

Командир роти, хоч і молодий, але з бойовим досвідом. У 2020 році він закінчив у Національну академію сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного. Потрапив у 72 окрему механізовану бригаду імені Чорних Запорожців, брав участь у бойових діях на Донеччині. А з 24 лютого офіцер зі своїм підрозділом захищав Київ.

– Наш підрозділ повністю готовий до виконання будь-яких завдань, запевнює він, – Переважна більшість військовослужбовців воювали в ще до початку повномасштабного вторгнення. А опісля всі активно приймали участь в обороні Київського напрямку. Підрозділ злагоджений, постійно проводяться тренування та вдосконалення навичок особового складу. Морально-психологічний стан у нас завжди високий, ми розуміємо, що здавати столицю в жодному випадку не можна.

 

Мої відео