Благодійний фонд "Vorkin" – фонд, що буквально допомагає рятувати життя бійцям

Благодійний фонд "Vorkin" – фонд, що буквально допомагає рятувати життя бійцям
403016 ПЕРЕГЛЯДІВ

Всі ми дуже добре знаємо про те, які зараз ціни на все. Інколи при поході в якийсь магазин можна прийти додому з виразом на обличчі "Боже мій, як все дорого". І так, це стосується якихось побутових речей. Але насправді зараз є те, що потрібно закуповувати постійно. Речі, потреба в яких не зменшується, а навпаки навіть збільшується. Це екіпірування та одяг для наших бійців. Вони захищають нас та виборюють наші землі щодня. Але самостійно вони чи їхні родини далеко не завжди можуть купити необхідні речі. Із цим допомагає благодійний фонд "Vorkin".

Цей фонд насправді займається досить вражаючою діяльністю. Об'єднавши в собі волонтерів із шести країн, вони мають змогу доставляти захист, амуніцію, одяг, сухпайки та інші необхідні речі прямо із Європи, адже вони мають прямі контакти з постачальниками та вже налагодили логістику та зв'язок. Військові розуміють, що якщо у них є якась потреба, яку необхідно дуже терміново закривати – вони можуть зв'язатися із цим фондом навіть коли вони на передовій. Так, великі фонди створюють великі збори, вони закриваються, при чому закриваються досить швидко. Але проблема в тому, що такі збори часто не звертають уваги на базові потреби людей. Збори на різноманітні дрони чи озброєння – це дуже добре та дуже необхідно. Але в той самий час хлопцям та дівчатам на передовій нерідко не вистачає якихось банальних речей для того, щоб облаштувати хоча би базово своє життя там. Різноманітні медикаменти, інструменти, витратні матеріали, які розлітаються з величезною швидкістю – це все треба. І цей фонд бійців найнеобхіднішим, при чому робить це швидко.

Величезні суми вже витрачено на допомогу ЗСУ з початку російського вторгнення. Як мінімум вже 1233000 грн. (один мільйон двісті тридцять три тисячі гривень) було витрачено на підтримку воїнів. Здавалося б, це не такі великі суми у порівнянні з вражаючими 300-ма млн. гривень. Але коли відбуваються такі великі збори – ці кошти можуть розпорошуватися. Допомога ж з фонду адресна. Вони не закуповують необхідні речі на цілі батальйони. Натомість вони можуть повністю, з ніг до голови екіпірувати окремих бійців та невеликі військові підрозділи, використовуючи невеликі партії спорядження. Але вони точно будуть впевнені, що все це якісне й пішло до тої людини, якій і було призначено. Таким чином вже понад 28 військових частин мають підтримку фонду, а 312 військовослужбовців адресно отримали все необхідне. І насправді це лише за найменшими підрахунками.

Серед ініціатив фонду є досить цікава річ – благодійний аукціон. Українська художниця з Чернігівщини, яку звати Наталія Тимощук, створює свої картини, передаючи на полотна весь свій страх, відчай, біль, але в той же час любов до України, рідного краю, нашого народу, культури та до чоловіка, який зараз знаходиться на фронті. Таким чином своєю творчістю вона також допомагає, адже всі свої картини передає у фонд для благодійного аукціону. І полотна дійсно дуже красиві, адже лише після одного погляду на них можна відчути всю силу, яку передає авторка, і яка по суті є віддзеркаленням сили наших бійців.

Окрім цього фонд зараз не приховує того, що вони мають план закупити мобільний лазне-пральний комплекс. Такий комплекс надасть змогу бійцям на передовій здійснити такі базові речі, як прання й сушка одягу та можливість прийняти душ. Для створення такого комплексу необхідно закупити досить багато всього. Це і вантажний автомобіль підвищеної прохідності та причеп до нього, і дизельний генератор, і кілька пральних та сушильних машин, бойлер та насосні станції, а також резервуари для зберігання води. І це насправді лише мінімум. Але фонд має плани все-таки закрити цей збір та за допомогою цього нарешті дати хлопцям та дівчатам, що воюють, можливість проводити нормальні гігієнічні процедури.

Зараз на сайті фонду можна побачити ще кілька зборів для конкретних військових частин. Так, наприклад, одна з них потребує лазерний далекомір, тепловізори, рації та біноклі. Інша – мікроавтобус для перевезення бійців. Але працівники фонду впевнені, що у них вийде закрити всі ці збори. До того ж їм допомагають різні інші компанії, адже, наприклад, компанія Oilgroup долучилася до роботи фонду та вже допомогла придбати різну амуніцію більш ніж на 10 тисяч євро. Осторонь не стоять й інші компанії, які є постійними спонсорами. Але в той же час потрібна і допомога громадськості та донати.

Фонд надає всю звітність у фотоформаті та у форматі тексту. Наприклад, на сайті можна знайти звіт про те, як були проведені переговори у Гданську, де було отримано турнікети для воїнів. Фонд закуповує плити та плитоноски, які дозволяють захищати життя нашим воїнам. Різний специфічний одяг та взуття – це також передається на передову. Не сидять без справи й звичайні люди, які віддають ледь не останнє для наших воїнів, збираючи для них гуманітарну допомогу.

Але насправді окрім допомоги бійцям команда фонду підтримує і цивільних. Наприклад дітей. Працівники фонду приїздять до різних населених пунктів та зустрічаються з дітьми, чиїх батьків забрала війна. Разом з ними відвідують дітей і різні українські актори та художники, які проводять майстер-класи та зустрічі, передають подарунки, іграшки, одяг та смаколики. І насправді це дуже важливо, адже ці діти пережили дуже багато, і такі невеликі моменти підтримки дуже необхідні. Відчути, що вони потрібні та важливі – для дітей та підлітків це дуже треба. Окрім цього фонд також передавав у різні міста обладнання для психотерапевтичних занять та велику кількість різних інших потрібних речей.

Діяльність фонду, можна сказати, справді рятує життя людей. В ці складні погодні умови зараз вони передають теплові гармати та засоби для обігріву, допомагають хлопцям та дівчатам на передовій облаштовувати побут та створюють умови для того, щоб якомога більша кількість бійців була захищена. і насправді зараз це дуже важливо. Ось такі невеликі адресні збори інколи бувають більш необхідними, ніж величезні. Тому можна сміливо казати – цей фонд робить дуже потрібну справу. І допомогти може кожен. На сайті благодійного фонду "Vorkin" можна знайти способи задонатити. Тож долучайтеся і ви до допомоги бійцям та наближайте перемогу разом із благодійним фондом "Vorkin".

Мої відео