Бахмут – фортеця Донбасу: місто запеклих боїв або найгарячіша точка війни Росії проти України

Бахмут – фортеця Донбасу: місто запеклих боїв або найгарячіша точка війни Росії проти України
168879 ПЕРЕГЛЯДІВ

Бахмут - місто Донецької області, яке тримає оборону вже півроку. У 2022 році місто було центром соляної промисловості України та залізничним вузлом. До травня 2022 року місто налічувало близько 70 тисяч осіб. Наразі в місті залишилося на декілька сотень менше людей. Тепер від потужних обстрілів місто спить, чутно лиш звуки страшнх вибухів.

Як живе та обороняється місто під час боїв?

Життя людей змінилося на до і після. До приходу "руського міра" місцеві жителі Бахмута проживали в місті де була цивілізація. А зараз ховаються в підвалах та сховищах, вимушені жити без світла, опалення, води, газу та зв'язку. У грудні кількість місцевих жителів налічувала до 10 тисяч. Людям, які залишилися у своєму місті, найнеобхідніше привозять волонтери. За допомогою гуманітарки люди виживають. До війни бахмутяни працювали на заводах, отримували зарплатні. Вони не мають того життя, яке було раніше, в них немає змоги сходити в магазин, прогулятися парком, діти не можуть пограти на дитячих майданчиках.Протягом шести місяців люди цього не бачили, окрім холодних підвальних стін.

Місцеві жителі розповідають, що вони хочуть жити, а не виживати. Жити в нормальному, гарному місті Бахмуті, а не в руїнах, які принесла нам держава терорист. Одна із мешканок Бахмута розповіла, як живе в підвалі дев'ятиповерхівки, в районі Забахмутки, розташований за річкою Бахмутка. В цій частині сходу всі мешканці живуть в сховищах, через постійні обстріли, іноді бувають такі вибухи сильні, що вилітають двері в підвалах.

Оборона міста  вдається складно. Ворог продовжує захоплювати позиції в напрямку Бахмут та Авдіївки. Щоб завдати шкоди, окупанти використовують всі види артилерії, системи залпового вогню, авіаці та ствольна зброя. Також відомо, що рашисти використовують ПВК "Вагнер".

Сили оборони України не дають ворогу прорватися, та захопити Бахмут. Вночі 13 січня ЗСУ відбили відразу 17 атак окупанта. Серед районів населених пунктів виявилися: Стелмахівка, Макіївка і Білогородка Луганської області та Спірне, Роздолівка. Сіль, Красна Гора, Підгорне, Бахмут, Кліщіївка, Предтечине, Курдюмівка, Водяне, Невельське, Красногорівка, Мар'їнка та Велика Новосілка Донецької області.

Бій за Бахмут являється ключовим у битві , як для росії так і для України, тому що Бахмут був важливим транспортним вузлом, і надалі ним і залишається. Бахмут -  це фортеця! Сильна та незламна фортеця, яка бореться та обороняє Україну від російських убивць.

Теги: Донбас,Бахмут, перемога, Російська агресія ,Російське вторгнення в Україну
Мої відео