Авіакатастрофа в Броварах. Головне, що відомо станом на зараз

Авіакатастрофа в Броварах. Головне, що відомо станом на зараз
330285 ПЕРЕГЛЯДІВ

Авіакатастрофа в Броварах. Головне, що відомо станом на зараз:

▪️Близько 8:20 в Броварах на Київщині на території дитячого садка впав гвинтокрил, у будівлі спалахнула пожежа. На борту було дев'ять людей: троє членів екіпажу та представники МВС, зокрема міністр Монастирський, його перший заступник Єнін та держсекретар Лубкович. Вони загинули.

▪️Наразі відомо про 16 загиблих, серед яких троє — діти. 30 людей госпіталізовані з пораненнями, повідомили в ДСНС.

▪️В ОП заявили, що керівництво МВС прямувало гвинтокрилом у відрядження в одну з «гарячих» точок. Речник Повітряних сил ЗСУ Ігнат повідомив, що це був один з гвинтокрилів французького виробництва, який партнери передали Україні.

▪️Президент Зеленський доручив правоохоронцям розслідувати обставини катастрофи, а прем'єр Шмигаль — створити спеціальну групу для розслідування.

▪️СБУ вже розпочала провадження. Наразі там розглядають три версії: порушення правил польоту, технічну несправність гелікоптера, а також умисні дії щодо його знищення.

▪️Тимчасового виконувача обов'язків міністра внутрішніх справ оберуть сьогодні на позачерговому засіданні уряду. Пізніше за нового очільника МВС має проголосувати Рада після погодження кандидата відповідним комітетом.

▪️Зараз на місці катастрофи працюють рятувальники: вони розбирають плити перекриття між першим і другим поверхами та дахом дитсадка.

Теги: Російське вторгнення в Україну, stoprussia
Мої відео