ДПС у Черкаській області: граничні терміни подання деяких видів заяв у червні 2023 року

ДПС у Черкаській області: граничні терміни подання деяких видів заяв у червні 2023 року
32720 ПЕРЕГЛЯДІВ

До уваги платників податків!

15 червня – останній день  для переходу зі спецгрупи на 3 групу єдиного податку для новостворених суб’єктів господарювання

Новостворені суб’єкти господарювання, які з дати державної реєстрації обрали спецгрупу єдиного податку (ЄП), можуть перейти з 01 липня 2023 року на ставку ЄП у розмірі 5% за умови подання заяви про зміну ставки ЄП не пізніше 15 червня 2023 року.

15 червня 2023 року - останній день подання заяви для переходу на спрощену систему з ІІІ кварталу

Суб’єкт господарювання може прийняти рішення про перехід на спрощену систему оподаткування шляхом подання заяви до контролюючого органу не пізніше ніж за 15 календарних днів до початку наступного календарного кварталу. Для переходу на спрощену систему оподаткування з ІІІ кварталу останнім днем для подання заяви є 15 червня 2023 року (четвер).

Відмовитися від спрощеної системи оподаткування можна до 20 червня 2023 року

Заява про відмову від спрощеної системи оподаткування підприємцями-платниками єдиного податку подається до територіального органу ДПС за місцем податкової адреси платника податків-фізичної особи не пізніше ніж за 10 календарних днів до початку нового календарного кварталу (року). Отже, щоб відмовитися від спрощеної системи оподаткування з ІІІ кварталу 2023 року, необхідно подати заяву до 20 червня 2023 року.

Мої відео