Галущенко поляснив, як забезпечити глобальну енергетичну безпеку

Галущенко поляснив, як забезпечити глобальну енергетичну безпеку
392533 ПЕРЕГЛЯДІВ

За словами міністра енергетики України Германа Галущенка, єдиний спосіб для досягнення глобальної енергетичної безпеки — відмовитись від будь-яких  стосунків з російською федерацією в енергетичній сфері, а також курс на «зелений» перехід і енергоефективність. 

Про це повідомляє пресслужба Міністерства енергетики України.

Міністр енергетики заявив про досягнення глобальної енергетичної безпеки під час міністерської дискусії в межах 8-ї щорічної глобальної конференції Міжнародної енергетичної агенції (IEA) з енергоефективності, що проходить у Парижі. Зазначається, що у заході участь брали міністри енергетики понад 30 країн.

Як наголосив Герман Галущенко, зараз Україна разом з іншими цивілізованими країнами спрямовують свої зусилля на боротьбу зі зміною клімату та подолання енергетичної кризи. Водночас росія свідомо підриває ці зусилля, знищуючи українську екосистему.

«До своїх військових злочинів і геноциду росія додала екоцид і гуманітарну катастрофу. Терористичним актом на Каховській ГЕС рф вчергове довела, що не має жодних червоних ліній. Спочатку своїми діями довкола ЗАЕС вони знехтували всіма принципами ядерної і радіаційної безпеки. А тепер ми ходимо по межі через їх безчинства на Херсонщині», — заявив очільник Міненерго.

Він також додав, що зруйнувавши Каховську гідроелектростанцію (ГЕС), країна-агресорка позбавила Україну потужностей безвуглецевої гідрогенерації.

Герман Лалущенко звертав увагу на те, що російська федерація своїм вторгненням на територію України намагається залякати увесь світ, щоб і далі використовувати свою перевагу на енергетичних ринках для впливу на інші країни та маніпулювання ними. Проте це зіграло проти країни-агресорки, наголосив міністр.

«Але завдяки європейській солідарності і підтримці України світ відмовляється від російських енергоносіїв. Дуже важливо зробити це і щодо російського ядерного палива та російських ядерних технологій. Це єдиний шлях вижити. Не можна навіть думати про повернення до російської нафти або газу після війни. Це ілюзія. Зараз найкращий час для світу здійснити «зелений» перехід, зупинити будь-яку торгівлю з росією у галузі енергетики», — сказав Міністр енергетики України.

За його словами, Україна чітко слідує цілям «зеленого» переходу. Для цього була створена енергетична стратегія до 2050 року, яка визначила цілі фундаментальної трансформації українського енергетичного сектору, згідно з якими Україна має перетворитися на широко електрифіковану країну і досягнути цілей NetZero завдяки розвитку безвуглецевих генеруючих потужностей.

Герман Галущенко підкреслив, що це безальтернативний шлях, яким має слідувати як Україна, так і весь цивілізований світ, адже питання енергоефектичності, це не лише про клімат, а й питання безпеки та незалежності.

Нагадаємо, що раніше заступник міністра енергетики України Ярослав Демченков зустрівся з главою литовської делегації, віцеміністеркою енергетики Литви Інгою Жілієне для обговорення ситуацію з підривом російською армією Каховської ГЕС та можливі наслідки, спричинені цією катастрофою. Тоді ж представниця Литви наголосила, що її країна готова допомогти українським енергетикам у вивченні й вирішенні питань балансування та роботи електричних мереж та їх відновленні, а також надати спеціальні системи очищення та відкачування води для забезпечення роботи та водопостачання критичних об’єктів інфраструктури у постраждалих районах.

Теги: Міністерство енергетики,Міністерство енергетики України,Герман Галущенко ,очільник Міненерго,Голова Міністерства Енергетики України, Російська агресія , Російська Федерація,вугілля
Мої відео