Україна очікує, що ОАЕ долучаться до відбудови держави

Україна очікує, що ОАЕ долучаться до відбудови держави
358544 ПЕРЕГЛЯДІВ

Хоча уряду України вдалося стабілізувати фінансову систему,  держава все ще потребує фінансової підтримки від країн-союзниць, щоб підтримувати макрофінансову стабільність у майбутньому. Тому на зустрічі України та Об'єднаних Арабських Еміратів було обговорено питання відбудови держави, а також  посилення торгової співпраці між країнами.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства економіки України.

Окрім цього під час двосторонньої зустрічі  Першого віцепрем'єр-міністра України - Міністра економіки Юлії Свириденко з Міністром з питань зміни клімату і навколишнього середовища, Головою офісу з міжнародних справ при Президентові Об’єднаних Арабських Еміратів Маріам Альмхейрі обговорювались гуманітарна підтримка України та інвестиції у відновлення країни.

“росія продовжує тероризувати мирне українське населення, атакуючи критичну інфраструктуру та житлові райони, що призводить до численних жертв та руйнувань. Загинули тисячі мирних жителів, багато поранено, пошкоджено або зруйновано майже 100 тисяч об’єктів цивільної інфраструктури. Кілька днів тому російські війська підірвали Каховську гідроелектростанцію і спричинили одну з  найбільших техногенних катастроф у Європі за останні десятиліття. В результаті чергового злочину рф підтоплені 80 населених пунктів, знищено частину флори та фауни Херсонщини, кілька мільйонів людей можуть залишитися без питної води, під загрозою продовольча безпека та інші катастрофічні наслідки. Подолати їх Україна зможе лише за підтримки міжнародних партнерів”,  — наголосила Юлія Свириденко.

Вона окремо висловила вдячність Уряду ОАЕ та особисто Маріам Альмхейрі за гуманітарну й фінансову підтримку України, яку надіслали раніше, а також сподівається  на схвальний розгляд нагальних гуманітарних потреб для мирного населення в зоні затоплення та фінансової допомоги для подолання гуманітарних наслідків катастрофи на Каховській ГЕС.

Під час обговорення питання відбудови та нарощування двосторонньої торгівлі на зустрічі були також присутні представники суверенного фонду ОАЕ, ADQ, які володіють активами в таких індустріях як залізничний та авіаційний транспорт, портова логістика, сільське господарство повного циклу, медицина та фармацевтичне виробництво, енергетика та інноваційні технології. На цій зустрічі Україна також презентувала стратегічне бачення української сторони у трансформації економіки нашої держави, що отримало надзвичайно схвальні відгуки арабських партнерів. 

Додатково заступник Міністра економіки Олександр Грибан коротко презентував концепції Українського Фонду Розвитку (Ukrainian Development Fund), розроблену Міністерством та Офісом Президента за консультаційної підтримки найбільшої у світі компанії з управління активами, Black Rock. Уряд очікує, що ОАЕ долучиться до ініціативи.

Результатом розмови стало започаткування процесу аналізу інвестиційних можливостей в Україні, до яких делегація з ОАЕ проявила неабиякий інтерес. 

Окрім того, в рамках  візиту було укладено меморандум про співпрацю між Фондом Державного Майна України та компанією Contango, лідером у наданні стратегічних консалтингових послуг на підтримку трансформаційних процесів, зокрема, створення Суверенного Фонду України, над яким працює ФДМУ разом з Мінекономіки. 

Юлія Свириденко зазначила, що розглядає ОАЕ як важливого економічного партнера в близькосхідному регіоні та поділяє взаємну зацікавленість у покращенні балансу двосторонньої торгівлі шляхом створення належних умов для торгівлі, розвитку бізнесу та інвестицій. Тому наразі важливим кроком стало започаткування переговорного процесу щодо укладення Угоди про всеосяжне економічне партнерство між Україною та ОАЕ. Вона також сподівається на спільну роботу у сприянні торгівлі, цифрової економіки та інвестиційній співпраці між обома державами.

Теги: Перший віцепрем’єр-міністр України – Міністр економіки України Юлія Свириденко,Міністерство економіки України,ОАЕ ,Міжнародна підтримка,відбудова держави
Мої відео