Виконують накази керівника квазіреспубліки – заочно судитимуть двох фейкових чиновниць з Маріупольського району (ФОТО)

Виконують накази керівника квазіреспубліки – заочно судитимуть двох фейкових чиновниць з Маріупольського району (ФОТО)
313729 ПЕРЕГЛЯДІВ
Прокурори Донецької обласної прокуратури у порядку спеціального досудового розслідування скерували до суду обвинувальні акти стосовно двох громадянок України. Їм інкримінують колабораційну діяльність (ч. 5 ст. 111-1 КК України).
У квітні 2022 року директорка Володарського районного центру зайнятості вирішила не їхати з окупованого смт Нікольського та за будь-яку ціну залишитися на керівній посаді. Оскільки жінка була незгодною з політикою чинної влади, вона перейшла на сторону країни-агресора та очолила ту ж установу, після російського «ребрендингу».
 
 
Вже понад рік обвинувачена проводить особисті прийоми громадян, демонструючи уявну турботу окупантів про місцеве населення. Також «директорка» взяла на себе контроль за веденням баз даних шукачів роботи, роботодавців та вакансій, підписання документів від імені фейкової установи.
 
 
Друга обвинувачена – колишня співробітниця Маріупольської міської ради. У травні 2022 року проросійськи налаштована експосадовиця, з метою закріплення влади незаконних збройних формувань, стала «керівницею справами адміністрації Жовтневого району м. Маріуполя днр». Жінка так вправно організовувала систему діловодства та контролювала виконання «нікчемних законів» та «указів очільника республіки», за що в лютому 2023 року її підвищили до «голови району».
 
Досудові розслідування здійснювали слідчі ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях. Наразі обидві жінки перебувають у розшуку.
 
Максимально обвинуваченим загрожує ув’язнення на 10 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на 15 років та з конфіскацією майна.
 

 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Мої відео