Перші відкриті тренування членів національної збірної України, яка візьме участь в Іграх Нескорених

391191 ПЕРЕГЛЯДІВ

Відбулися перші відкриті тренування членів національної збірної України, яка візьме участь в Іграх Нескорених у Дюссельдорфі

5 липня збірна України «Ігор Нескорених» провела своє перше відкрите тренування в межах підготовки до Ігор Нескорених у Дюссельдорфі. Відкрите тренування за участю національної збірної та партнерів у форматі спортивного тестування відбулося за напрямами спорту: стрільба з лука, пауерліфтинг, велоспорт, веслування на тренажерах.

Відкрите тренування – це частина навчально-тренувальних зборів, які побудовані за професійними стандартами видів спорту і враховують особливості ушкоджень кожного члена збірної. 

“Ігри Нескорених — більше, ніж змагання. Це проєкт, який розширює можливості, зцілює і змінює життя ветеранів та їх родин на краще. Тому кінцевим результатом для нас є не медалі, а ті зміни, які відбулись в учасників збірної. І наше завдання полягає в тому аби учасники збірної могли отримати достатньо ресурсу, психологічної та фізичної підтримки для того, щоб після його завершення вони знайшли себе, створили родинні зв’язки, продовжували займатись спортом тощо”, - сказала координаторка Ігор Нескорених в Україні Ілона Волошина. 

Вона також відзначила, що за час існування в Україні, проєкт розширив спортивні дисципліни доступні для ветеранів з різними ступенями травм, змінив життя сотень ветеранів та їхніх родин, а також мобілізував суспільство на підтримку українських бійців на шляху до зцілення.

Про командний дух і спортивну боротьбу сказав і капітан національної збірної України Олександр Маковей: “Ігри Нескорених - не про медалі, але ми зробимо все, щоб прапор України в Дюссельдорфі підняли 25 разів”.

Також учасників Національної збірної підтримала міністерка у справах ветеранів Юлія Лапутіна, та директор департаменту стратегічних ініціатив "Повернись живим"  Іван Науменко. Вони відзначили, що підтримка ветеранського спорту - це “вдячність, яку ми можемо висловлювати вже зараз”.

Журналісти змогли відвідати локації, на яких відбуваються тренувальні збори, побачили тренувальний процес на власні очі, поспілкувались з членами національної збірної та спробувати себе у представлених видах спорту.

❗️Про Ігри Нескорених

Ігри Нескорених (eng. Invictus Games), засновані Його Високістю Герцогом Сассекським в 2014 році, — міжнародні змагання для ветеранів та військовослужбовців, які отримали поранення, були травмовані або захворіли, виконуючи свої службові обов’язки.

Україна долучилась до Ігор Нескорених у 2017 році, дебютувавши на змаганнях у Торонто, Канада, у 2018 році — в австралійському Сіднеї. У травні 2020 міжнародні змагання мали відбутися у Гаазі, проте у зв’язку карантинними обмеженнями, викликаними COVID-19, вони були перенесені на 2021 рік.

Мета проекту «Ігри Нескорених в Україні» — створювати нові можливості для поранених та травмованих українських ветеранів та військовослужбовців, підтримуючи їх на шляху до фізичного відновлення, психологічної абілітації та соціальної інтеграції. Команда проекту сприяє розвитку та популяризації спорту як дієвої реабілітації серед поранених бійців, а також спонукає суспільство й державу створювати для цього необхідні умови.

За час існування в Україні проект розширив спортивні дисципліни, доступні для ветеранів, сприяв запуску державної системи спортивної реабілітації поранених військовослужбовців та ветеранів, змінив життя сотень ветеранів та їхніх родин, а також мобілізував суспільство на підтримку українських бійців на шляху до повернення до мирного життя після війни.

Організатори

Відбір та підготовку збірної України 2020 року здійснює Міністерство ветеранів України спільно з БФ «Повернись живим» та Центром стратегічних комунікацій «СтратКом Україна» за підтримки міжурядової робочої групи.

Слідкуйте за перебігом відбору в збірну України на офіційних сторінках команди в соціальних мережах.

Мої відео