Уряд надає малому та середньому бізнесу гранти до $150 тисяч на розвиток

Уряд надає малому та середньому бізнесу гранти до $150 тисяч  на розвиток
361845 ПЕРЕГЛЯДІВ

Малі та середні переробні підприємства мають змогу отримати підтримку на 2,5 мільйона доларів в межах ініціативи, яку реалізує Програма USAID «Конкурентоспроможна економіка України». У рамках грантової програми буде надано близько 25 грантів обсягом від $75 000 до $150 000. Грантова програма реалізується в партнерстві з Мінекономіки. 

Про це повідомляє пресслужба Міністерства економіки України.

“Розвиток вітчизняної переробної галузі є одним з пріоритетних завдань для нашого Уряду. Інвестуємо в цей напрямок, зокрема, через урядову грантову програму “єРобота”, адже наша мета — виготовляти та експортувати більше готової продукції з більшою часткою доданої вартості. Ми також вдячні нашим міжнародним партнерам за те, що приєдналися до ініціативи Уряду з реалізації в Україні проєктів, спрямованих на підтримку та розвиток переробних підприємств”, — заявила Перший віцепрем’єр-міністр України — Міністр економіки Юлія Свириденко.

Наголошується, що надані  програмою USAID гранти підтримуватимуть МСП у діяльності, яка сприяє виробництву інноваційних продуктів, модернізації виробництва, скороченню ручної людської праці у поєднанні зі створенням більш висококваліфікованих робочих місць, підвищенню ефективності використання інших ресурсів, імпортозаміщенню на українському ринку та/або експорту української продукції для заповнення ніш, які раніше займала російська та білоруська продукція, локалізації виробництва товарів, потрібних для відбудови.

“Малі та середні підприємства в Україні стикаються з величезною кількістю викликів, спричинених війною. Одним з напрямків роботи USAID є забезпечення сталого розвитку МСП та підтримка уряду України у впровадженні реформ, що забезпечать конкурентний характер економіки і сприятливе середовище для відновлення України. Нова грантова програма покликана допомогти українським переробним МСП створювати продукцію з високою доданою вартістю, масштабувати виробництво, впроваджувати інновації, виходити на нові ринки, інтегруючись до глобальних ланцюгів доданої вартості”, — сказала Наталія Петрова, менеджерка проєктів USAID.

У пресслужбі Міністерства зазначають, що прийом заявок на надання грантів стартує з 3 липня 2023 року і триватиме до 15 грудня 2023 року (включно) та буде відбуватися поетапно з наступними дедлайнами: 15 серпня; 15 жовтня; 15 грудня 2023 року.

Що таке програма USAID?

Програма USAID «Конкурентоспроможна економіка України» підтримує стартапи й малі та середні підприємства (МСП) з метою підвищення їхньої конкурентоспроможності на внутрішньому ринку України та на міжнародних ринках, допомагає в розбудові спрощеного та прозорого бізнес-клімату, а також забезпечує українські компанії можливостями скористатись перевагами міжнародної торгівлі.

Нагадаємо, що раніше Перший віцепрем'єр-міністр України – Міністр економіки України Юлія Свириденко під час засідання Міжвідомчої робочої групи з питань гуманітарного розмінування заявила, що українські партнери  позитивно сприйняли озвучені Україною на Конференції з питань відновлення у Лондоні національні підходи до гуманітарного розмінування територій та готові надавати відповідну технічну й фінансову допомогу.

У пресслужбі Мінекономіки зазначили, що запропоновані урядом підходи до моделей та стандартів розмінування були сприйняті позитивно міжнародними партнерами.

Серед країн-партнерок, які під час зустрічі у Швейцарії висловили свою підтримку щодо протимінної діяльності, були: Сполучені Штати Америки, Велика Британія, Японія, Канада, Німеччина, Франція, Нідерланди, Данія.

Теги: Міністерство економіки України,Перший віцепрем’єр-міністр України – Міністр економіки України Юлія Свириденко
Мої відео