Оперативна інформація станом на 06.00 12.07.2023 щодо російського вторгнення

Оперативна інформація станом на 06.00 12.07.2023 щодо російського вторгнення
333734 ПЕРЕГЛЯДІВ

Речник Генерального штабу Збройних сил України Андрій Ковальов. 

Слава Україні! Розпочалася п’ятсот четверта доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти нашої держави.

Сили оборони України продовжують ведення  наступальної операції на Бахмутському, Мелітопольському та Бердянському напрямках.

На Бахмутському напрямку наші війська продовжують наступальні дії північніше та південніше міста Бахмут. На напрямках Біла Гора - Андріївка та Біла Гора - Курдюмівка мали подекуди успіх, закріплюються на досягнутих рубежах.

У ніч на 12 липня 2023 року російські окупанти атакували Україну з північно-східного напрямку, а саме з Курська ударними безпілотниками іранського виробництва типу «Shahed».

Усього в ударі було задіяно 15 дронів-камікадзе. 11 із них знищено в зонах відповідальності повітряних командувань «Центр» та «Схід».

За поточну та минулу добу авіація Повітряних Сил ЗСУ завдала майже 30 групових авіаційних ударів по тилах, військовій техніці, позиціях та скупченню живої сили ворога.

Протягом минулої доби російські окупанти атакували Україну ударними безпілотниками типу «Shahed». Усього було задіяно 28 дронів-камікадзе. В результаті успішної бойової роботи наша ППО знищила 26 ударних БпЛА. Також нашими захисниками було знищено 5 розвідувальних БпЛА оперативно-тактичного рівня.

Протягом минулої доби ворог завдав 65 авіаційних ударів та здійснив 71 обстріл з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. На жаль, окрім зруйнованої інфраструктури, постраждали мирні люди.

Ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається високою.

Противник і надалі зосереджує основні зусилля на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках, тривають важкі бої. Протягом доби відбулось 29 бойових зіткнень.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін. Ознак формування наступальних угруповань не виявлено. Визначені підрозділи ЗС білорусі виконують завдання у прикордонних з Україною районах. 

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність. Протягом минулої доби завдав авіаційних ударів в районах Волфиного Сумської області та Ветеринарного Харківської області. 

На Куп’янському напрямку наші воїни стійко тримають оборону. Ворог завдав авіаційного удару в районах населених пунктів Подоли, Кучерівка та Кислівка Харківської області.  

На Лиманському напрямку протягом доби противник вів безуспішні наступальні дії в районі Веселого Донецької області. 

На Бахмутському напрямку, під щільним вогнем авіації та артилерії, наші захисники успішно відбили атаки противника в районі населеного пункту Григорівка та східніше Оріхово-Василівки. 

На Авдіївському напрямку Сили оборони продовжують стримувати наступ російських військ в районах  Авдіївки, Первомайського та Невельського. Ворог завдав авіаційних ударів біля Нью-Йорка та міста Авдіївка. 

На Мар’їнському напрямку, під ворожим вогнем артилерії, наші захисники відбили усі атаки в районах населених пунктів Побєда, Новомихайлівка та Мар’їнка. 

На Шахтарському напрямку противник вів безуспішні наступальні дії в районі Благодатного. Завдав авіаційних ударів біля Одрадного, Сторожевого, Рівнополя та Макарівки. 

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник зосереджує основні зусилля на недопущенні подальшого просування наших військ. Ворог завдав авіаційних ударів в районах населених пунктів Мала Токмачка, Оріхів Запорізької області та Золота Балка, Молодіжне Херсонської області.  

У населеному пункті Велика Лепетиха Херсонської області російські окупанти намагаються зменшити кількість абонентів українських операторів зв’язку. Фіксксується багато випадків вилучення російськими терористами sim-карт українських операторів у місцевого населення.  Іноді sim-карти окупанти знищують у присутності власника. Деякі вилучені sim-карти вони забирають собі і користуються  для доступу до мобільного інтернету. Крім того, з вилучених номерів російські загарбники проводять розсилки пропагандистських повідомлень у відкритих групах під виглядом місцевих жителів.

Авіація сил оборони за добу завдала 15 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки та 4 - по зенітно-ракетних комплексах ворога.

Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом доби уразили 3 пункти управління, 10 артилерійських засобів на вогневих позиціях, 1 засіб протиповітряної оборони та 1 станцію РЕБ противника.

Загалом, українські воїни ліквідували 510 російських окупантів, знищили - 1 танк, 7 бойових броньованих машин, 17 артилерійських систем, 2 РСЗВ, 1 засіб ППО, 33 БПЛА оперативно-тактичного рівня, 12 автомобілів та 7 одиниць спеціальної техніки.

Мої відео