Президент Республіки Корея Юн Сок Йолем відвідав Київ з неанонсованим візитом

Президент Республіки Корея Юн Сок Йолем відвідав Київ з неанонсованим візитом
394919 ПЕРЕГЛЯДІВ

Президент Республіки Корея Юн Сок Йолем прибув до України з неанонсованим візитом та зустрівся з президентом України Володимиром Зеленським.

Про це повідомляє офіційне інтернет-представництво Президента України.

Нещодавно у Республіці Корея розпочалась руйнівна повінь, тому Глава держави звернувся до лідера Південної Кореї, щоб висловити співчуття від себе особисто та від імені всіх українців.

Також Володимир Зеленський подякував Юн Сок Йолю та його дружині за теплий прийом першої леді України під час її візиту в Республіку Корея у травні поточного року.

«Зустрічі й досягнуте взаєморозуміння створили саме той емоційний зв’язок, який допомагає нам зараз на переговорах дуже швидко розуміти один одного. І я особливо радий, що ви в Україні з першою леді Республіки Корея», — сказав Президент України під час зустрічі з представниками ЗМІ за підсумками переговорів із Юн Сок Йолем у Києві.

Як повідомив Володимир Зеленський, Президент Республіки Корея під час відвідання сьогодні Бучі та Ірпеня зміг на власні очі побачити наслідки російської окупації.

«Але ж Буча та Ірпінь – лише два з тисяч українських міст, які зазнали ударів російського терору. Масштаб принесених Росією страждань і руйнувань колосальний. Отже, колосальним має бути й масштаб глобальної співпраці для того, щоб повернути безпеку й гарантувати стабільний мир», — наголосив Глава держави.

За словами Президента України, країна робить усе для того, щоб звільнити окуповані російською федерацією українські території й повернути свободу всім дорослим і дітям, які перебувають у цих районах або були силою депортовані в росії.

«Ми маємо знову дати змогу всім українським дітям жити в безпеці, без війни, знущань, без насильства. Я вдячний вам, пане Президенте, і першій леді, усьому вашому народу за підтримку наших зусиль заради миру й безпеки наших людей, заради повернення українських дітей, украдених Росією», — зазначив Зеленський.

Окремо він відзначив за тверду позицію Республіки Корея, а саме за підтримку суверенітету й цілісності України. Окрім цьому, він відзначив надану значну політичну, безпекову, економічну та гуманітарну підтримку. Також Президент України висловив вдячність  Юн Сок Йолю за нові ініціативи щодо фінансової, технічної й гуманітарної допомоги Україні.

«Це й відбудова інфраструктури в Україні: шкіл, лікарень, житла, підприємств, усього того, що руйнують російські ракети та артилерія ворога. Вдячний за готовність підтримати нашу освітню систему. І дуже важливо, що Республіка Корея реально захищає освіченість і людяність. Ми потребуємо нової масштабної реабілітаційної галузі. Запросив Республіку Корея проявити лідерство у створенні в Україні реабілітаційних центрів. Звичайно, ми обговорили й економічну співпрацю – це й енергетика, залізниця і транспорт загалом, створення виробництв в Україні, локалізація, також макрофінансова сфера. У кожному з цих напрямів нам точно є що робити спільно. І я впевнений, що наша співпраця дасть більше сили нашим народам і глобальним позиціям України та Республіки Корея», — додав Володимир Зеленський.

Він розповів домовленості, які зараз виконується. Йдеться про передачу Україні транспорту й техніки спеціального призначення, зокрема машин для розмінування. Окрім того, Володимир Зеленський подякував за готовність Республіки Корея підтримувати українські зусилля в питаннях глобальної продовольчої та енергетичної безпеки, а також за інтерес Республіки Корея до конкретних пунктів Формули.

Ба більше, Президент України звернув увагу на підтримку Республікою Корея спільних зусиль щодо справедливості для України та покарання всіх винних у злочинах війни. Мова йде про підтримку зусиль Міжнародного кримінального суду та визнання необхідності спеціальних міжнародних процедур для покарання за російську агресію. За словами Володимира Зеленського, це дуже важлива підтримка.

Мої відео