Росіяни вбили трьох та поранили п’ятьох цивільних - за фактами обстрілів півночі Донеччини розпочато розслідування

Росіяни вбили трьох та поранили п’ятьох цивільних - за фактами обстрілів півночі Донеччини розпочато розслідування
440604 ПЕРЕГЛЯДІВ
За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури здійснюються досудові розслідування у кримінальних провадженнях за фактами порушення законів та звичаїв війни (ч. ч. 1, 2 ст. 438 КК України).
17 червня 2023 року російські окупаційні війська, ймовірно, з реактивних систем залпового вогню «Град» та «Смерч» обстріляли північний регіон області. Снаряди поцілили по житлових кварталах м. Авдіївки, а також сіл Степанівки та Степового Іллінівської й Очеретинської територіальних громад і с. Макарівки Волноваського району.
 
Внаслідок вибухів загинуло троє місцевих мешканців. Це 52-річна жінка та чоловіки 52-х і 49-ти років, останнього з яких обстріл застав на вулиці, коли він йшов до колодязю набрати питної води. Його 20-річний син та ще четверо жінок віком від 45 до 76 років зазнали тілесних ушкоджень різного ступеня тяжкості. Усіх доставили до медичних закладів з мінно-вибуховими травмами й осколковими пораненнями. У двох постраждалих діагностовано контузію та травматичний шок.
 
Вибуховими хвилями та вогнем пошкоджено житлові будинки й господарські споруди.
 
Досудові розслідування тривають. Прокурори вживають всі можливі та належні заходи для документування воєнних злочинів, вчинених представниками збройних сил рф.
 
Нагадаємо, якщо ви стали свідком воєнного злочину рф, фіксуйте та надсилайте докази: https://warcrimes.gov.ua.
 
Мої відео