Відновлення ринку праці - це не наслідок перемоги, це шлях до перемоги, — Тетяна Бережна

Відновлення ринку праці - це не наслідок перемоги, це шлях до перемоги, — Тетяна Бережна
424053 ПЕРЕГЛЯДІВ

Як заявила заступниця Міністра економіки України Тетяна Бережна, відновлення ринку праці — це не наслідок перемоги, це шлях до перемоги.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства економіки України.

Міністерство економіки України, Міжнародна організація з міграції (МОМ) та Міжнародна організація праці (МОП) провели семінар з ключовими зацікавленими сторонами Уряду України для підвищення обізнаності й пошуку консенсусу щодо поточних та майбутніх викликів на ринку праці України та впровадження політики для їх подолання. 

До повномасштабного вторгнення російської федерації на територію України держава стикалась  з нестачею робочої сили. Однак тепер, коли понад 6 млн українців були вимушені виїхати за кордон, економічна ситуація в країні стала ще більш критичною. У міністерстві економіки прогнозують, що  протягом наступних десяти років Україні доведеться додатково залучити 4,5 мільйона співробітників  на ринок праці. Все через те, що країна наближається до  повоєнної епохи відбудови суспільства, потреби в робочій силі лише зростатимуть, щоб відповідати вимогам економічного відновлення. 

“Відновлення ринку праці - це не наслідок перемоги, це шлях до перемоги“, — заявила під час семінару заступниця Міністра економіки України Тетяна Бережна.

У продовження  таких подій, як Ukraine Recovery Conference, що пройшла в Лондоні минулого місяця і була організована урядами України та Великої Британії, сьогоднішня дискусія фокусувалась на подальших практичних кроках для досягнення стратегічних пріоритетів Уряду. 

У заході взяли участь понад 40 представників Міністерства економіки, Міністерства інфраструктури, Міністерства закордонних справ, Міністерства освіти, Державної служби зайнятості та Державної міграційної служби, Офісу Президента, Міністерства цифрової трансформації, Міністерства культури та Державної прикордонної служби, а також МОМ, МОП і неурядових організацій, таких як Київська Школа Економіки.

Пресслужба повідомляє, що МОМ та МОП планують і надалі підтримувати Міністерство економіки в прокладанні шляху до відновлення  ринку праці для досягнення ключових пріоритетів.

“Попереду нас очікує тісна співпраця задля допомоги державі на її шляху до відновлення і формування перспективнішого майбутнього України та її народу. Економічне відновлення має першочергове значення для цього процесу", — наголосив Голова Представництва МОМ Ан Нгуєн у своєму вступному слові.

Також під час семінару виступив Національний координатор МОП Сергій Савчук. У своєму виступі він закликав оновити ринок праці.

"На часі закласти підвалини для оновленого ринку праці, який знайде найкраще застосування знанням, навичкам та здібностям, якими володіють люди, і запропонує їм нові економічні можливості, гідну працю та соціальний захист. Ми підтверджуємо свою готовність підтримувати зусилля України в цьому напрямку”, — сказав Сергій Савчук.

На сьогодні уряд України робить значний крок до побудови стійкого ринку праці та досягнення сталого розвитку у повоєнних реаліях, сприяючи співпраці та взаємодії між ключовими зацікавленими сторонами, включно з МОМ та МОП.

Нагадаємо, що раніше Уряд вніс зміни до процедури публічних закупівель лікарських засобів та медичних виробів. Тоді йшлось про те, що у разі якщо сума закупівель перевищує 50 тисяч гривень, а лікарські засоби входять до відповідного переліку, який затвердив Уряд, то такі закупівлі мають відбуватись через електронний каталог Prozorro Market шляхом запиту ціни пропозиції.

Мої відео