Оперативна інформація станом на 10.00 22.09.2023 щодо російського вторгнення

Оперативна інформація станом на 10.00 22.09.2023 щодо російського вторгнення
314132 ПЕРЕГЛЯДІВ

Речник Генерального штабу Збройних Сил України Андрій Ковальов.

Слава Україні! Розпочалася п’ятсот сімдесят шоста доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти України.

Російські окупанти продовжують ігнорувати міжнародне гуманітарне право, здійснюють обстріли не лише по позиціях українських військ, а й по цивільній інфраструктурі населених пунктів, тероризуючи мирних жителів. Так, минулої доби російська федерація завдала чергового масованого ракетного удару по енергетичній, промисловій та іншій цивільній інфраструктурі України, застосувавши 44 крилатих ракети повітряного базування Х-101/Х-555/Х-55 та 6 зенітних керованих ракет С-300. Протиповітряною обороною знищено 38 крилатих ракет. Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є загиблі та поранені серед цивільного населення. Руйнувань та пошкоджень зазнали житлові будинки, навчальні та медичні заклади, гуртожитки та інша цивільна інфраструктура.

Сили оборони України продовжують ведення оборони на сході та півдні України, наступальної операції на Мелітопольському напрямку та наступальних дій на Бахмутському напрямку, знищують ворога, крок за кроком звільняють тимчасово окуповані території, закріплюються на досягнутих рубежах. 

Протягом минулої доби відбулося 26 бойових зіткнень. Ворог завдав 59 ракетних та 62 авіаційних удари, здійснив 55 обстрілів з реактивних систем залпового вогню як по позиціях наших військ, так і по цивільних об’єктах. 

Авіаційних ударів зазнали Грем’яч Чернігівської області; Дігтярне Сумської області; Огірцеве, Берестове, Копанки, Шийківка Харківської області; Невське Луганської області; Діброва, Андріївка, Міньківка, Кліщіївка, Північне, Архангельське, Єлизаветівка, Вугледар, Золота Нива, Урожайне, Старомайорське Донецької області; Білогір’я, Мала Токмачка, Роботине Запорізької області; Львове, Ольгівка, Тягинка Херсонської області.

Під артилерійським вогнем опинилися понад 120 населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької та Херсонської областей.

В зоні відповідальності оперативно-стратегічного угрупування військ “Хортиця” на Бахмутському напрямку Сили оборони успішно відбили атаки противника в районі північно-східніше Григорівки Донецької області. Противник намагався відновити втрачене положення в районі Андріївки Донецької області, але успіхів не мав. Сили оборони продовжують штурмові дії південніше Бахмута Донецької області, завдають ворогу втрат у живій силі та техніці, закріплюються на досягнутих рубежах.

В зоні відповідальності оперативно-стратегічного угрупування військ “Таврія” на Мар’їнському напрямку противник вів безуспішні наступальні дії в районі Мар’їнки та Красногорівки Донецької області. Тут, впродовж минулої доби окупанти здійснили 12 невдалих спроб витіснити наші підрозділи із займаних позицій. На Шахтарському напрямку Сили оборони успішно відбили атаку ворога в районі Микільського Донецької області. 

На Запорізькому напрямку атаки противника в районах Малої Токмачки та Роботиного Запорізької області завершилися для загарбників значними втратами як у живій силі, так і в техніці. Водночас, на Авдіївському та Шахтарському напрямках Сили оборони продовжують тримати оборону на зайнятих рубежах, завдають окупаційним військам втрат в живій силі та техніці. 

На Мелітопольському напрямку Сили оборони продовжують наступальну операцію, завдають окупаційним військам значних втрат в живій силі та техніці, виснажують ворога та змушують відходити із займаних позицій.

Через катастрофічні втрати окупантів, з метою комплектування підрозділів в повітряно-десантних військах російського агресора, на території Краснодарського краю російської федерації проводяться агітаційні заходи у в’язницях. Зекам обіцяють дострокове звільнення з місць позбавлення волі в обмін на контракт із російською армією з терміном дії до закінчення війни. російський десант почали комплектувати зеками.

Протягом минулої доби авіація Сил оборони завдала удару по пункту управління, зенітно-ракетному комплексу, 12 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки та 2 - по станціям РЕБ противника. Також нашими захисниками знищено 1 ворожий ударний БпЛА.

Підрозділами ракетних військ уражено пункт управління, район зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, 9 артилерійських засобів та 2 станції РЕБ противника.

Орієнтовні втрати противника минулої доби загалом склали: 480 окупантів, 6 танків, 8 бойових броньованих машин, 40 артилерійських систем, 4 РСЗВ, 8 БпЛА оперативно-тактичного рівня, 38 крилатих ракет, 20 автомобілів та 1 одиниця спеціальної техніки.

Вірте у Збройні сили України! Ми переможемо! Слава Україні!

Автор: press-zsu
Мої відео