Зеленський оголосив про створення Альянсу оборонних індустрій

Зеленський оголосив про створення Альянсу оборонних індустрій
428612 ПЕРЕГЛЯДІВ

Президент України Володимир Зеленський оголосив про створення Альянсу оборонних індустрій.

Про це повідомляє офіційне інтернет-представництво Президента України.

Він відкрив у столиці перший Міжнародний форум оборонних індустрій. На ньому представлені понад 30 країн світу, які мають 252 оборонні компанії, які виробляють повний спектр зброї та оборонних систем і рішень.

"Головне в цій залі – впевненість. Впевненість вільного світу. Впевненість у тому, що ми можемо захистити наших людей, наші цінності та волю. І ми зробимо це. Обов’язково. Бо ми побудуємо необхідний арсенал. І я радий вітати на форумі всіх вас. Усіх, хто готовий разом з Україною та в Україні будувати арсенал вільного світу. Сучасний і потужний арсенал, який не залишить шансів жодному агресору", — сказав під час свого виступу Глава держави.

У своїй промові він мав на увазі не лише російську федерацію.

"Так, наше найперше завдання – перемогти в цій війні та повернути нашому народу довготривалий і, головне, надійний мир. Ми виконаємо це завдання. Завдяки нашій співпраці з вами, зі світовою більшістю. Завдяки широким коаліціям, які підтримують наш захист. Завдяки виробництву зброї та боєприпасів в Україні. І завдяки тому, що ми втілюємо в захисті України технології, і завдяки тому, що ми робимо найбільш ефективні практики бою, реальні практики просування вперед, дієві практики захисту людей та інфраструктури від російського терору. Але всього, чого ми навчилися самі, готові навчити й ділитися практиками з нашими партнерами. Усе, що служить нашому захисту, може служити – і абсолютно успішно – захисту наших партнерів. Саме цим ми закладаємо основу арсеналу вільного світу", — сказав Володимир Зеленський.

Він додав, що своєю злочинністю та неспровокованою агресією проти України росія показала кожній нації, що може загрожувати суверенітету й нормальному життю будь-якого народу на планеті.

"А з нашого захисту в цій війні, з нашого руху до звільнення власної території кожна держава розуміє, чого потребує для своєї власної оборони: якої зброї потребує, яких виробництв, яких сучасних технологій, яких альянсів.

Тим, як ми вистояли у війні, і тим, як Україна переможе, ми даємо всім іншим у світі, хто цінує мир, успішну стратегію національної та колективної оборони. Довготривалу стратегію. Зараз на десятиліття вперед визначається, якими будуть найбільш потужні оборонно-промислові комплекси, якими будуть їхні пріоритети та що буде стандартом оборони у світі. Саме в Україні це визначається", — розповів аудиторії Глава держави.

Він подякував країнам за підтримку України і наголосив, що без власного виробництва зброї та снарядів, без власних оборонних технологій було б просто неможливо досягти тих результатів, які досягли Збройні Сили України.

"Світ бачить, на що здатні українські ракети, наші технології, українські дрони. Ми створюємо перший у світі флот морських дронів, який позбавляє російські військові кораблі сенсу та примушує їх ховатися. Ми почали виробництво гармат і снарядів натовських калібрів, які потрібні на полі бою. Ви знаєте про це – 155-й калібр. Наші протитанкові ракетні комплекси більш далекобійні та безпечніші в управлінні, ніж ціла низка інших аналогів. Ми пропонуємо свої програмні рішення для оборони – від управління до кібербезпеки. Ми зацікавлені в локалізації виробництва техніки, необхідної нашому захисту, та кожної з тих передових оборонних систем, які використовуються нашими воїнами й дають сьогодні Україні найкращі результати на фронті", — сказав Володимир Зеленський.

Щодо Альянсу він сказав: "Ми розробили відповідну базову декларацію як основу Альянсу, і до неї можуть приєднатися виробники зброї та військової техніки з усього світу, які поділяють наш намір дати реальний захист від агресій у цих ризикованих умовах сучасності. Сьогодні, на старті, цю декларацію вже підписали 13 визначних компаній, які готові разом з Україною будувати новий арсенал вільного світу".

Також Президент України оголосив, що держава розробляє спеціальний економічний режим для оборонно-промислового комплексу. Щоб дати всі можливості реалізувати свій потенціал кожній компанії, яка працює заради оборони в Україні та з Україною або яка хоче прийти в Україну.

А підсумував Глава держави заявою про заснування спеціального Оборонного фонду, який забезпечить додаткові ресурси, зокрема, для розвитку воєнних виробництв і підтримки відповідної співпраці, для створення нових воєнних об’єктів та програм, які потрібні для оборони та для турботи про наших воїнів. Ресурси фонду – це плюс до державних видатків на сферу оборони, оборонне виробництво та приватних інвестицій. Фонд буде наповнюватися з дивідендів від державних оборонних активів та прибутку від продажу конфіскованих російських активів.

Мої відео