Військові ОК «Південь» отримали від волонтерів позашляховики, багі, десятки дронів та генераторів

Військові ОК «Південь» отримали від волонтерів позашляховики, багі, десятки дронів та генераторів
306607 ПЕРЕГЛЯДІВ

Дрони, генератори, позашляховики та буржуйки: українські воїни отримали потужну допомогу від волонтерів 

Військові оперативного командування «Південь» отримали чималу партію допомоги від волонтерських організацій. Це безпілотні розвідувальні апарати, позашляховики, в тому числі мобільні «багі», генератори та багато чого іншого. 

Броньовані медичні машина на базі МТ-ЛБ, високопрохідні позашляховики, швидкі та стрімкі багі для потреб мобільних вогневих груп, кілька десятків дронів, 40 генераторів, а також смаколики від одеських рестораторів – все це було передано військовослужбовцям оперативного командування «Південь» громадською організацією «Вільні та Вірні», благодійним фондом Родини Зарічанських за підтримки підприємств «Метінвест-СМЦ», «Агро Біо Іноватика», Барською громадою та у співпраці з ремонтними підрозділами командування.

"Не важливо скільки треба докласти зусиль заради результату. Ми всі знаємо мету, яка одна єдина має значення: Перемога. Сьогоднішня передача допомоги доводить те, що ми знаємо з перших днів війни, те, чим ми відрязняємося від нашого ворога: Разом ми всі сила. Ми здатні змінювати хід подій", - каже голова ГО «Вільні та Вірні» Віталій Герсак.

Щоб зібрати ці кошти, ГО провело міжнародний турнір із змішаних єдиноборств ММА «Незламні захисники» на підтримку ЗСУ і зібрали понад один мільйон гривень – вони пішли на закупку металу для багі, позашляховиків та медичної автівки.

"Коли робиш правильні речі - все вдається легко. Ідея турніру народилася сама по собі. Проте результат нас вразив. Ми навіть не могли мріяти про те, скільки людей приєднається до нас!", - ділиться голова ГО "Вірні і вільні" в Одеській області Олег Каптур.

Благодійний фонд Зарічанських забезпечив українських героїв різноманітними кулінарними смаколиками, свіжими овочами, а також профінансував придбання комплексів Starlink, які забезпечать воїнів якісним мобільним інтернетом в бойових умовах. А це, в першу чергу, можливість застосування тих самих безпілотників для нищення ворогу. 

Крім того, воїни отримали партію так званих «буржуйок», які мають зігрівати їх на передовій, адже погодні умови повільно, але погіршуються, і створення комфортних умовах для тих, хто стримує лютого ворога – одне з головних завдань. 

«Важливо, щоб бійці завжди і всюди, де б не доводилось їм виконувати бойові завдання, відчували турботу й підтримку, зв’язок із тими, хто на них чекає, хто в них вірить, пишається ними і молиться за них. Багато хто з військових не був вдома кілька місяців, тому відчути в тому числі на смак, приготовлене з любов’ю і вдячністю – це так душевно і щиро по-людськи. Вельми значуще в умовах жорстокої війни зберегти в собі людяність. Але при тому, ми знаємо силу й підступність ворога, розуміємо потреби фронту, усвідомлюємо наближення зими, отже і допомога підрозділам різноманітна, виважена, актуальна», - зазначив командувач військ оперативного командування «Південь» генерал-майор Андрій Ковальчук.

Слід зазначити, що під час передання допомоги військовим волонтери також не залишилися без знаків уваги – командування ОК «Південь» відзначило їх пам’ятними нагородами.

Мої відео