В Збройних Силах України впровадили ініціативу з психологічної реабілітації.

В Збройних Силах України впровадили ініціативу з психологічної реабілітації.
190291 ПЕРЕГЛЯДІВ

У складі Збройних Сил України завершено виконання проекту з психологічної реабілітації та відновлення боєздатності військовослужбовців. Про це повідомили з прес-центру Генерального штабу. Відзначається, що проект був реалізований протягом періоду з липня 2023 року.

«В рамках цієї діяльності було проведено 65 тренінгів для учасників бойових дій, завдяки чому нам вдалося додатково охопити кваліфікованою психологічною підтримкою понад 2100 військовослужбовців, що стало вагомим внеском у загальну систему відновлення боєздатності особового складу ЗСУ. Відтак ми дуже розраховуємо, що проєктна діяльність НАТО у цьому напрямку знайде своє продовження і в 2024 році»,- цитує пресцентр генерал-майора.

Проєкт було реалізовано на території України з підтримкою Програми НАТО з переходу військовослужбовців з військової кар'єри на цивільну. Генерал-майор Збройних Сил України Владислав Клочков підкреслив, що проєкт Альянсу виявився вельми корисним в умовах повномасштабної війни з Росією.

Командування нагадує, що проєкт НАТО є особливою відповіддю на потребу в навчанні та психологічній підготовці особового складу Збройних Сил України, спрямованою на отримання військовослужбовцями навичок надання психологічної допомоги в умовах бойових дій. Реалізацією проєкту на практиці займалася громадська організація "Ліга офіцерів", яка з перших років російської агресії успішно працює в напрямку психологічної підтримки військовослужбовців.

Мої відео