Прокуратура Швеції припинила розслідування у справі про підрив "Північного потоку"

Прокуратура Швеції припинила розслідування у справі про підрив "Північного потоку"
320257 ПЕРЕГЛЯДІВ

Прокуратура Швеції припинила розслідування у справі про саботаж "Північного потоку", що стався у вересні 2022 року, через відсутність юрисдикції шведського суду у цій справі.

Пресслужба Шведської прокуратури повідомила про це у середу. Розслідування саботажу на Північному потоці тривало з 26 вересня 2022 року з метою визначення можливої причетності громадян Швеції до цього злочину та використання шведської території для його вчинення.

Попереднє розслідування підтвердило відсутність причетності Швеції чи її громадян до нападу, що відбувся в міжнародних водах. Тому слідство було зупинене з міркувань юрисдикції.

Шведська прокуратура у своєму повідомленні зазначила, що водночас розслідування продовжується в Німеччині. У вересні 2023 року очікувалося завершення розслідування у Швеції до кінця того ж року.

Вибухи на газопроводах "Північний потік-1" та "Північний потік-2" сталися 26 вересня 2022 року в економічних зонах Швеції та Данії. Усі країни, що беруть участь у розслідуванні, вважають, що ці вибухи були умисними, і намагаються встановити відповідальних осіб.

 

Мої відео