Ветерани отримали гранти на суму 140 млн грн від держави

Ветерани отримали гранти на суму 140 млн грн від держави
391295 ПЕРЕГЛЯДІВ

Заступниця Міністра економіки України Тетяна Бережна розповіла, що за підсумками другої у 2024 році хвилі подачі заяв на гранти для ветеранів визначено 35 переможців, які отримають кошти від держави на старт або розвиток свого бізнесу на 17 млн грн. Загалом від старту ветеранського компоненту грантової програми “Власна справа” переможцями стали вже 327 ветеранів та членів родин учасників бойових дій, загалом вони отримають гранти на 140 млн грн.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства економіки України.

“35 ветеранів та других з їхнього подружжя визнані переможцями другої цього року хвилі ветеранського компоненту програми “Власна справа”. Вони отримають від держави 17 млн грн на започаткування або розширення свого бізнесу. Від початку дії цього напрямку програми позитивне рішення про надання гранту отримали 327 ветеранів та членів їхніх родин. Найбільш затребуваними серед них є гранти до 500 тис грн - 52% отримувачів запросили саме такі суми при подачі грантової заявки. Загалом держава інвестує через гранти в розвиток бізнесу ветеранів 140 млн грн”, — сказала заступниця очільниці Мінекономіки.

Серед 35 переможців другої у 2024 році хвилі подачі заяв на гранти 23  учасників бойових дій та 12 членів родин ветеранів. 3 переможці отримали грант розміром до 1 млн грн, 27 - до 500 тис грн, 5 - до 250 тис грн. 

Міністерство економіки повідомляє, що найбільше грантів отримали ветерани з Хмельницької, Вінницької, Черкаської, Полтавської, Донецької, Київської областей та міста Києва.

Згідно з умовами програми,  учасники бойових дій або особи з інвалідністю внаслідок війни, а також другий з їх подружжя можуть отримати такі гранти:

  • до 250 тис грн, до 500 тис грн та до 1 млн грн  - для ветерана за умови створення одного, двох та чотирьох робочих місць відповідно;
  • до 250 тис грн та до 500 тис грн - для другого з подружжя ветерана за умови створення одного та двох робочих місць відповідно;

Отримуючи грант на суму від 500 тис грн до 1 млн грн ветеран має бути зареєстрований як ФОП не менше ніж 3 роки. Крім цього, такий грант надається за умови співфінансування з отримувачем у співвідношенні 70/30, тобто отримувач гранту має вкласти в свою справу 30% власних коштів, 70% коштів надасть держава у вигляді гранту. 

Заявки на отримання гранту подаються через портал Дія разом з бізнес-планом.

Мінекономіки зазначають, що урядовий проєкт єРобота включає грантові програми, спрямовані на стимулювання підприємницької діяльності та створення робочих місць. Зокрема, це програми мікрогрантів на відкриття чи розвиток власного бізнесу, грантів на створення й розвиток переробних підприємств, закладки саду та виноградарства, тепличного господарства. Подати заявку на отримання гранту можуть як діючі підприємці, так і люди, що не мають досвіду ведення бізнесу. Наразі прийом заявок на всі напрямки програми єРобота триває. Подача заявки здійснюється через портал Дія.

  • Нагадаємо, що раніше було підписано понад 55 угод і меморандумів про взаєморозуміння між українськими та японськими партнерами, розповіла Перший віцепрем’єр-міністр України – Міністр економіки України Юлія Свириденко під час виступу на Японсько-українській конференції з економічного розвитку та відбудови. За словами очільниці Мінекономіки, Україна та Японія продовжують нарощувати співпрацю в ключових галузях економіки, які сприяють швидкому відновленню України. Йдеться про допомогу в гуманітарному розмінуванні, підтримку у розширенні інфраструктури страхування від воєнних ризиків, залучення японських компаній до проєктів реконструкції та інвестиційна співпраця.
Мої відео