Просити Україну взяти на себе боргові зобов'язання буде не найкращим варіантом. Тому гроші необхідно надавати у вигляді грантів.

Просити Україну взяти на себе боргові зобов'язання буде не найкращим варіантом. Тому гроші необхідно надавати у вигляді грантів.
371694 ПЕРЕГЛЯДІВ

Про це повідомляє міжнародна агенція «NewsPrice»

Про це заявив помічник президента США з національної безпеки Джейк Салліван. Під час брифінгу помічнику Джо Байдена поставили питання щодо можливості надання кредиту Україні на тлі відсутності просування у Конгресі запиту про нові кошти для Києва.

 «Щодо позики для України, як я сказав раніше, ми запросили, а Сенат затвердив військову та економічну допомогу. Ця економічна допомога у формі грантів, тому що просити Україну взяти на себе боргові зобов'язання прямо зараз, коли вона бореться за своє життя, ми не вважаємо за найкращий спосіб просування», - відповів Салліван.

 Нещодавно Сенат США підтримав законопроект, який передбачає 60 млрд. доларів для України. Але для того, щоб він набув чинності, необхідно щоб документ підтримала Палата представників і підписав президент Джо Байден.

 Чиновник зазначив, що законопроект, що передбачає пакет фінансової допомоги, який був складений і за який проголосувала більшість сенаторів з числа демократів та республіканців, є правильним. Тому в адміністрації Байдена очікують, що Палата представників все ж таки його прийме.

Також повідомляється, що екс-президент США Дональд Трамп запропонував надати допомогу Україні в кредит. За його словами, Україні можна виділити 60 млрд. доларів, і якщо країна не зможе їх повернути, то цього робити і не потрібно буде.

Більше новин читайте на сайті NewsPrice та у телеграм каналі видання - https://t.me/newspriceinfo

 

Мої відео