У дніпровському аквапарку втретє відзначив «клубний день» СК «Дзюдо-80»

У дніпровському аквапарку втретє відзначив «клубний день» СК «Дзюдо-80»
8327 ПЕРЕГЛЯДІВ

Більше сотні юних спортсменів та визнаних майстрів, тренерський штаб, а також світові зірки спорту. Усі зібралися разом у стінах дніпровського аквапарку, аби відсвяткувати чергову річницю Спортивного клубу «Дзюдо-80». «Клубний день» традиційно відбувся за підтримки Міжнародного благодійного фонду Олександра Петровського «Солідарність».

«Це завжди така особлива святкова подія перед початком навчального року. Де діти, спортсмени, тренери можуть провести спільно цілий день і отримати масу позитивних емоцій, задоволення, поїсти солодке. Наш фонд щороку організовує таке свято», — каже віцепрезидентка МБФ Олександра Петровського «Солідарність» Яна Іванілова.

Безкоштовні басейни, гірки, та смаколики. Все це організатори підготували для юних спортсменів клубу.

«Для мене це дебют. Я вперше скочуюсь з таких гірок. І взагалі вперше в житті перебуваю в аквапарку», — зізнається вихованець СК «Дзюдо-80» Дмитро Пронько.

Свято присвятили 7-й офіційній річниці створення клубу. Хоча неформально історію СК «Дзюдо-80» ведуть з 1980-го, в якому розпочав тренерську діяльність заслужений тренер України з дзюдо Анатолій Пирог. Наразі чоловік старший тренер в структурі клубу. Наставник розповідає, вперше на схожому заході побував за кордоном після чергового міжнародного турніру. Повернувшись, мріяв відтворити такі зустрічі для своїх спортсменів. Тому й звернувся за допомогою до Міжнародного благодійного фонду Олександра Петровського «Солідарність».

«На нашому заході присутні заслужені майстри спорту, майстри спорту міжнародного класу. І, звісно, малеча. Ми їх тут зібрали, аби заохотити, щоб наші маленькі вихованці бачили старших й підживлювалися. Це все для них. Щоб у них було гарне майбутнє, потрібно таке спілкування. Ну й природно спілкування ще й з керівництвом клубу. Це дуже важливо», — пояснює старший тренер СК «Дзюдо-80» Анатолій Пирог.

Поспілкуватися з майбутніми зірками татамі та килиму завітали навіть олімпійські призери.

«Діти тут дивляться на елітних спортсменів. Спортсменів високого рівня. Їм є на кого рівнятися. У мене теж одного разу відбулася схожа зустріч з Сергієм Бубкою. Я теж на нього дивилася й думала, якщо в Бубки вийшло, я теж зможу перемагати на найвищому рівні», — розповідає призерка олімпійських ігор Діна Міфтахутдінова.

Клуб зі святом вітали й панотці на чолі з Владикою Симеоном, керуючим Дніпропетровською єпархією православної церкви України.

Автор: МБФС
Мої відео